Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
KP mužů 17. kolo 15.-16.3.

 

V DERBY LUBY NEPROMĚNILY ŠANCE, HORAŽ´DOVICE TO NA VEJPRNICE UMÍ

 

Rozdílný průběh mělo další díl seriálu derby Luby – Klatovy . Na rozdíl od duelu před rokem kdy na jaře hosté domácí Luby  převálcovali  vysoko 5:0 to tentokráte tak jednoduché pro favorita z Klatov nebylo. Domácí se projevili jako houževnatý soupeř který doplatil na svojí velkou nemoc neproměňování šancí. tato nemoc se léčí někdy těžko, někdy pomůže zařazení do týmu kanonýra a jindy to začne padat do sítí soupeřů zase snadno. Nicméně když ale k tomu přidáme  , že se dohrává téměř polovina druhé části zápasu v oslabení(tak jako to bylo nyní v případě vyloučení Čipery), pak těžko lze pomýšlet na body. Po průběhu první půle tak doslova body spadly hostům do klína. Nic ale není zadarmo, ti se strefili do černého třikrát, u domácích zůstalo pouze  u včítání nevyužitých příležitostí . O to víc to musí mrzet doma  kde by se mělo s body počítat.

Třetí tým z Pošumaví  reprezentující FK Horažďovice měl velmi náročného a ambiciózního soupeře , který pomýšlí ne nejvyšší příčky tabulky Slávii Vejprnice. Horažďovičtí ale opět prokázali, že na tohoto soupeře umí na jeho hřišti zahrát . Již šest let na něm neprohráli a s prázdnou se nevracejí ani tentokrát. A to je po podzimních patáliích v krajském přeboru pro Horažďovice dobrá zpráva.


 

LUBY   -  KLATOVY  0 : 3 (0 : 0)

Milan Kilián – Klatovský deník

Domácí začali aktivně a hned v úvodu se do šance tlačil Křížek, ale obrana hostů dokázala míč odvrátit do bezpečí. I poté byli Lubští aktivnější, ale první velkou šanci měli hosté, když v 10. minutě mířil hlavou vedle Mészáros. Krátce poté hosté zachytili chybnou rozehrávku Koželuha, zpoza vápna napřáhl Cihlář, gólman Kalaš jen vyrazil míč před sebe a vzápětí ho měl v síti. Radost Klatov ale trvala jen chvilku, ukončil ji zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Hra se poté začala přiostřovat a začaly padat žluté karty, ale k vidění byly i fotbalové okamžiky. Například Kalaš ukázal svoji pohotovost při tečovaném centru Györgyho, který padal pod břevno, a právě tento klatovský hráč poté předvedl dvě pěkné individuální akce. Po jedné měl gól na noze Štengl, ale pálil nad. Mohlo se vyplnit „nedáš – dostaneš", ale ani Koželuh neměl v závěru poločasu po pěkné akci Lub štěstí v koncovce.

Po změně stran se do obrovské šance dostal Páleník, ale k překvapení všech střílel jen do tyče. Míče se však zmocnil Rejthar a ten už poslal Klatovy do vedení. Luby odpověděly přímým kopem, který Pivoňka šikovně kroutil do branky, ale Lorence nepřekvapil. V 63. minutě vypálil Cihlář do břevna, míč se odrazil k Páleníkovi, který byl sám před brankou, ale nikým neatakován trefil z několika kroků jen brankáře. Vzápětí podržel Kalaš Luby ještě jednou, když dokázal vytěsnit krásnou ránu Kadlece z 25 metrů. Jenže v 71. minutě viděl Čipera druhou žlutou kartu, musel předčasně do sprch a to už byla pro domácí příliš velká rána. Klatovy pak z několika šancí ještě dvě využily, trefili se Mészáros a Kadlec.

„Zápas ukázal kvalitu klatovského fotbalu a naše slabiny. Bojovali jsme, udrželi jsme poločas 0:0, ale hned po změně stran jsme bohužel inkasovali, což rozhodlo," posteskl si po utkání kouč Lub Pavel Bečka. „Už v prvním poločase jsme mohli rozhodnout, ale bohužel jsme šance neproměnili. Na začátku druhé půle jsme už přece jen skórovali a pak už jsme měli zápas pod kontrolou. Bylo to klasické, bojovné derby, naše výhra je myslím zasloužená," uvedl klatovský trenér Jiří Jakš.

Poločas: 0:0. Branky: 49. Rejthar, 77. Mészáros, 88. Kadlec. Rozhodčí: Burda – Homr, Klička. ŽK: 3:3. ČK: 1:0.

TJ Start Luby: Kalaš, Křížek, Sýkora, Koželuh, Čipera, Šnour, Mlejnek, Turner, Pelouch, Pivoňka, Švec (76. Nešpor).

SK Klatovy 1898: Lorenc, Štengl, Cihlář, Rejthar, Janda, Mészáros, György, Procházka (84. Brož), Sýkora (88. Harant), Páleník (80. Votípka), Kadlec.

Branky:  49' Rejthar Jiří, 78' Meszáros Milan a 88' Kadlec Ondřej.

Rozhodčí Burda Miloš, ŽK 3 : 3, ČK 1 : 0 (72' Čipera Pavel), 220 diváků.


V OČEKÁVANÉM DERBY  BYLY HOSTÉ LEPŠÍ V KONCOVCE

Karel Křížek

V očekávaném derby před solidní diváckou návštěvou, vzhledem k počasí, si vítězství odvezl soupeř z Klatov, který domácí předčil lepší kombinací v útočné fázi a lepší koncovkou.

Od začátku utkání byla hra v poli poměrně vyrovnaná, nebyl znát tabulkový rozdíl mezi oběma soupeři. Akce domácího týmu však končily před pokutovým územím hostů nepřesnou finální přihrávkou nebo špatným zakončením. Hosté byli v útočné fázi nebezpečnější a vytvořili si několik dobrých brankových příležitostí. V 10. minutě poprvé zahrozil hostující Mészáros, který po přesném centru zprava hlavou přestřelil. V 18. minutě skončil míč za zády domácího brankáře Kalaše po dorážce z bezprostřední blízkosti, ale hostující hráč střílel z ofsajdové pozice, takže gól nemohl být uznán. Neujala se ani střela Štengla ve 38. minutě, která skončila nad domácí brankou. Domácí měli největší příležitost ve 44. minutě, ale Vojta Koželuh zblízka mířil vedle hostující branky.  Druhý poločas zahájili lépe hosté, kteří dokázali využít hned první větší šanci. Ve 49. minutě domácí hráči po nepřesné kombinaci ztratili míč  na polovině hostů a ti z rychlého protiútoku nastřelili nejdříve tyč Kalašovy branky (Páleník Petr) a následnou dorážku proměnil Rejthar Jiří ve vedoucí gól hostů – 0 : 1. V 64. minutě měli hosté další velkou šanci, když tvrdá střela Cihláře skončila na břevně domácí branky a následnou dorážku Páleníka skvěle vychytal brankář Kalaš. Naděje domácího mužstva na korigování výsledku utkání zmařil v 72. minutě domácí Pavel Čipera, který za faul uviděl druhou žlutou a následně červenou kartu a domácí dohrávali o deseti, jako v minulém kole proti Přešticím. Zkušení hosté početní převahu využili a do konce utkání vstřelili ještě dvě branky.  V 78. minutě zvyšoval na 0 : 2 Mészáros Milan po přihrávce z hranice malého vápna a v 88. minutě po samostatné akci uzavřel skóre utkání na 0 : 3 hostující Kadlec Ondřej.


 BYLO TO  TĚŽKÉ UTKÁNÍ  - LUBY SAHALY V PRVNÍ PŮLI PO BODECH

Přímý aktér utkání   Martin Janda který na hřišti oblékal klatovský dres k utkání uvedl :  „ Velice těžké utkání proti soupeři, který nutně potřeboval body. A zejména po prvním poločase na ně sahal. Jenže snahu domácích uťal Jiří Rejthar střelou k tyči. A po vyloučení Pavla Čipery bylo utkání rozhodnuto úplně. Potvrdili to ještě skórující Meszáros s Kadlecem. Lubům přejeme mnoho štěstí v boji o záchranu, zejména ze standartních situací budou své soupeře hodně zlobit! Byla by škoda, aby takto atraktivní souboj mezi Klatovy a Luby zmizel z nejvyšší krajské soutěže! 

 Foto KD - Milan Kilián

 

VEPRNICE – HORAŽĎOVICE  1 : 1 (0 : 0) PK 5:4    

František Melka

 Na horkou půdu do Vejprnic přijeli Horažďovice s cílem neprohrát a byli to také hostující hráči, kteří v úvodu utkání byli aktivnější a měli více ze hry i díky silnému větru v zádech. Z mírné převahy ale vytěžili jen několik rohových kopů a několikrát také vyzkoušeli domácího brankáře utěšenými střelami ze střední vzdálenosti. Domácí postupně vyrovnali hru a zahrávali velice nebezpečně standardní situace, ale hostující obrana pracovala na jedničku, a tak šli oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začali domácí lépe než hosté, tlačili se na útočnou polovinu, ale z tlaku vytěžili jen několik střel a opět velice nebezpečné standardní situace. V době, kdy se hra vyrovnala udělali hosté fatální chybu, kdy při rozehrání VPK na polovině hřiště ztratili lehkomyslně balón, poslali domácí do brejku a následně také do vedení. Hosté se ale nevzdali, bojovali až do konce utkání a odměnou jim byla vyrovnávací branka v 82.min, kdy vystřelil T. Jůda, brankář pouze vyrazil míč před sebe a dobíhající F. Melka vstřelil vyrovnávací branku. Bod navíc přidali domácí při střelbě pokutových kopů.

Branky: Paul - Melka; ŽK: 1:0 . Diváků 70.

Rozhodčí : Schneider,  Bogdan,  Štolk.

Sestava Horažďovice :  P. Janda, M. Šedivý, O. Stulík, M. Šafanda, J. Sova/M. Greger/, J. Nauš, P. Kotrba/F. Melka/, T. Jůda, J. Janouškovec/L. Zdichynec/, M. Forman, A. Vachuška

 

PŘEŠTICE - KOLOVEČ 0: 1 ( 0: 1) 

Branky: Došek T.; ŽK: 1:5; ČK: 0:1

 

NEPOMUK - PŘÍKOSICE 2: 3 ( 2: 2) 

Branky: Kraus, Viktoria - Hrubý, Jandoš, Papáček; ŽK: 3:2; ČK: 1:0

 

STOD - DOMAŽLICE B 3: 1 ( 2: 1)

Branky: Hruška, Snášel, Valachovič - Tumpach; ŽK: 2:1

 

BOLEVEC - RAPID 1: 3 ( 1: 0)

Branky: vlastní - Peroutka, Žák, Čupalka; ŽK: 3:6; ČK: 1:0

 

CHOTÍKOV - HOR.BŘÍZA 3: 2 ( 3: 2) 

Branky: Lopata, Puchmertl, Ábel - Chocholatý, Sedlecký; ŽK: 0:1

 

ROKYCANY B  - HOLÝŠOV 2: 1 ( 1: 0)  

Branky: Tobrman 2 - Staněk; ŽK: 3:1

 

 TABULKA

1.

Koloveč

17

13

4

0

67: 19

46

3

( 19)

2.

Vejprnice

17

10

2

5

38: 24

33

1

( 5)

3.

Hor.Bříza

17

11

0

6

39: 31

33

( 9)

4.

Klatovy

17

10

2

5

31: 24

32

( 8)

5.

Chotíkov

17

8

4

5

50: 33

29

1

( 1)

6.

Rapid

17

8

3

6

31: 30

28

1

( 3)

7.

Horažďovice

17

8

1

8

30: 30

25

( 1)

8.

Přeštice

17

7

2

8

23: 28

24

1

( -4)

9.

Domažlice B

17

6

4

7

30: 31

23

1

( -2)

10.

Bolevec

17

6

3

8

27: 37

23

2

( -6)

11.

Rokycany B

17

6

2

9

37: 37

22

2

( -7)

12.

Holýšov

17

5

4

8

24: 36

21

2

( -5)

13.

Nepomuk

17

5

4

8

22: 25

20

1

( -8)

14.

Příkosice

17

4

4

9

31: 51

19

3

( -8)

15.

Luby

17

2

5

10

15: 35

15

4

(-16)

16.

Stod

17

5

0

12

21: 45

15

(-12)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku