Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
KP mužů 16. kolo 8.-9.3.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR   -  MUŽI 

 

KP – Aktuální výsledky

 

DIVÁCI SE ROVNOMĚRNĚ ROZDĚLILI NA POLOVINU , SPOKOJENĚJŠÍ ČÁST VIDĚLA VÍCE BRANEK A VÍTĚZSTVÍ KLATOV

 

         O víkendu byly zahájen fotbalový přebor plzeňského kraje . Oba týmy z Klatovska, reprezentant města pod černou věží  SK Klatovy 1898 a Start Luby  z předměstí Klatov nedaly příliš možností těm nenasytným fotbalovým příznivcům vidět . Oba zahajovací letošní duely o první mistrovské  body se totiž hrály ve stejném termínu i začátku. Někteří z nich i před krásné jarní počasí ještě dali přednost internetovému přímému přenosu. Záznam ano, ale přímý přenos z utkání krajského přeboru je z pohledu klubů luxus na který doplácí sami. Jak se zdá tato forma příliš jejím pokladnám neprospívá a  spíše nahrává těm pohodlným a komerčním zájmům kterým rozhodně nejde jen o sport . A když tomu korunu nasadí televize přímým přenosem z utkání I. Gambrinus ligy , tak výsledný efekt je snadné si domyslet, případně spočítat.  V době kdy ještě nehrají ostatní nižší soutěže se  přesto rozdělila divácká přízeň na obě hřiště  do Klatov a Lub  na polovinu. Těch 150 kteří přišli na hřiště do Klatov byla spokojenější. Viděla sice očekávané vítězství domácích, ale co je hlavní čtyři branky v síti hostů.Další polovina diváků v Lubech  sice s nadějí očekávala bodový zisk domácích, nicméně kvalita na hřišti byla lepší u hostů kteří se dočkali také zaslouženého vítězství.

       Pokud zůstane alespoň u stejného diváckého zájmu i v případě následujícího zápasu týmů z Klatovska v KP , pak bude jen dobře. Je tu totiž předpoklad, že by sobotní derby druhého jarního kola Luby – Klatovy  mohlo vidět několik stovek diváků. Věřme ale , že při velice příznivé předpovědi počasí  se jejich řady ještě rozšíří a očekávané derby dvou místních rivalů uvidí více něž 300 kteří si odbyli svojí premiéru v ochozech nyní.


KLATOVY  - HOLÝŠOV 4: 0 ( 3: 0)

Po dlouhé „zimní“ přestávce přišlo skutečné jarní počasí a s ním i první bitva o body. A ten kdo si našel cestu na klatovský stadion, určitě nelitoval. Jako první rozvlnil síť střelou z úhlu Kadlec a nasměroval domácí k vítězství. Diváky dlouho nenechal čekat ani navrátilec po zranění do kaltovské sestavy Tomáš Gyorgy, který s přehledem zakončil akci Páleníka. Tento hráč rozjásal domácí fandy ještě jednou a to po nejhezčí akci utkání, kdy se ukázkově uvolnil Rejthar, míč se na hranici vápna dostal k Gyorgymu a ten se radoval podruhé. Druhý poločas nabídl divákům spíše agresivní hru hostů, kteří sice zvýšili obrátky, ale i přes to nedokázali Hermana v brance Klatov ohrozit. Znamená to, že klatovská defenziva je neprostupná už tři utkání v řadě. Poslední branku zápasu ještě přidal Páleník a pečetil tak zasloužené vítězství domácích.

Opora obrany domácích která ve třech posledních domácích mistrovských zápasech neinkasovala  Martin Janda k zaslouženému vítězství  uvedl : „ Na jednu stranu si je třeba říci, že vysoké vítězství a předvedená hra potěšila jak celý tým, tak i všechny klatovské fandy. Na stranu druhou je nutno dodat, že tak slabých soupeřů už do Klatov moc nepřijede. Je tedy na místě, zůstat nohama na zemi, dále pracovat na sto procent a připravovat se zápas od zápasu. Už v tom dalším to na hřišti největšího našeho rivala to nebude žádná procházka.“

Poslední duel z trojlístku účastníků v KP z Pošumaví  sehrály Horažďovice v neděli doma . S hostujícím Bolevcem se kterým na podzim na jeho hřišti prohrály 4:2  se jim podařila  nejen úspěšná odveta která byla oceněna  hodnotou třech bodů , ale také před 170 diváky potvrdily, že jejich  prvenství v zimním turnaji v Sušici bylo zcela zasloužené.

Sestava: Herman – Štengl, Janda, Meszároš, Blažek – Cihlář – Sýkora, Kadlec, Gyorgy, Procházka – Páleník.  Střídali: Rejthar, Lorenc, Hranáč, Brož Martin, Votípka

Branky: György 2, Kadlec, Páleník; ŽK: 0:4; ČK: 0:1. Diváků 150 .

 

LUBY  -  PŘEŠTICE     0 : 1  (0 : 0)

Karel Křížek

V prvním mistrovském utkání jara přivítali domácí na svém trávníku mužstvo Přeštic. Hosté přijeli v roli favorita a od úvodních minut to taky na hřišti potvrzovali.  Celý první poločas měli převahu, dostali se do několika vyložených šancí, ale žádnou z nich nedokázali využít.  Domácí se dostali před soupeřovu branku jen vyjímečně, všechny jejich akce končily buď nepřesnou přihrávkou  nebo na dobře hrající obrané hostů.  Za celý první poločas branku hostů vážněji neohrozili. Také v úvodu druhého poločasu měli hosté herní převahu, kterou tentokrát dokázali zužitkovat, když střela kapitána Bouce skončila v 56. minutě  v domácí síti za zády brankáře Kalaše.  V 60. minutě utkání byli za faul a následné strčení vyloučeni hostující Trdlička Petr a domácí Šůs Miroslav. Domácí od této chvíle hru vyrovnali, častěji se dostávali před branku soupeře a vytvořili si několik šancí po standardních situacích. Ale ani v závěrečném náporu se jim vyrovnávací branku nepodařilo vstřelit a tak si všechny body odvezli hosté z Přeštic.

Sestava domácích: Kalaš Jan, Křížek Karel, Koželuh Vojtěch, Sýkora Filip,  Švátora Karel, Voráček Přemysl,  Čipera Pavel,Turner Václav,  Šůs Miroslav,  Pivoňka Marek a Švec Radek, střídali  Havlovic Marek, Kostolanský Ondřej a Nešpor Jakub.

Sestava hostů: Růžička Luboš, Grusztka Jan, Kováč Martin, Bouc Milan, Zdeněk Michal, Trdlička Petr, Duchek Jan, Bešta Martin, Jambor Patrik, Havlíček Ondřej a Vacík Milan, střídali Bešta Pavel a Uruba Ondřej.

Branky: 56. Bouc Milan

Rozhodčí: Cihlář František, Kastl Jan, Červený Václav; ŽK: 4 : 2; ČK:  1:1(60. Šůs Miroslav  -  60. Trdlička Petr);Diváků : 150.

 

FK HORAŽĎOVICE – SSC BOLEVEC   2 : 1 (2 : 1)  

František Melka

Na Horažďovicku vypukla chřipková epidemie, a tak nemohli vůbec do zápasu zasáhnou A. Vachuška s M. Formanem, ještě v sobotu polehával s chřipkou F. Melka a O. Stulík nastupoval do zápasu dokonce s horečkou. Navíc T. Jůda šel do utkání pod prášky proti bolesti a zdravotní problémy měli ještě J. Janouškovec a M. Šafanda. Tenhle lazaret ale těžkou situaci zvládl a dokázal, že má v sobě touhu vítězit.

Na začátku utkání byla na domácích borcích vidět nervozita, chybovali v rozehrávce a nabídli hostům dvě dobré šance na skórování, ovšem ti nabídnutých šancí nevyužili. Pak už se dostali domácí do tempa a přitlačili hosty na jejich polovinu. Odměnou za aktivitu byly dvě vstřelené branky. Tu první dal ve 22.min O. Stulík a tu druhou ve 27.min O. Chod. Pak ještě postupoval sám na brankáře F. Melka, udělal mu kličku, ale slabou střelu vykopl z prázdné brány obránce hostů. Zmrazení pro domácí přinesla 42.min, kdy hosté proměnili nařízený pokutový kop a dostali se zpátky do zápasu.

Druhý poločas začali domácí opět aktivně a vypracovali si řadu šancí, ale branka pro ně byla jako zakletá. Nejprve postupoval sám na brankáře J. Janouškovec, ale nedal. O chvilku později ho napodobil F. Melka, pak nastřelili domácí tyčku a dělovku T. Jůdy vytáhl bravurně na roh brankář hostů. Od 75.min to ale bylo od domácích vše. Začali se trochu obávat o výsledek, už nebyli tak aktivní a hosté vsadili vše na útok. V těchto chvílích dvakrát podržel domácí tým gólman P. Janda. Utkání, které bylo poměrně hektické tak domácí fotbalisté dotáhli do vítězného konce.

Branky: 22. Stulík Ondřej, 27. Chod Oldřich - - 42. Dytrt Jan

Rozhodčí: Burda, Špindlerová, Kafka;ŽK:5:1; Diváků : 170.

Sestava domácích: Janda, Šedivý, Greger, Šafanda, Stulík (73. Pintíř), Janouškovec , Melka (90. Sova), Chod (66. Vrzal), Jůda, Kotrba (85. Zdichynec), Nauš.

 

HORNÍ BŘÍZA  - ROKYCANY B  3 : 1 ( 1: 1)

Branky: Chocholatý 2, Train - Feiferlík; ŽK: 2:2

 

RAPID  - CHOTÍKOV 3: 1 ( 2: 0) 

Branky: Faist, Žák, Čupalka - Puchmertl; ŽK: 2:4; ČK: 1:0

 

DOMAŽLICE - B  VEJPRNICE 0: 3 ( 0: 1) 

Branky: Grätsch, Lhotka, Puhlovský; ŽK: 0:1; ČK: 1:1

 

PŘÍKOSICE  - STOD 2: 3 ( 1: 1)  

Branky: Papáček, Pražák - Hruška, Lukášek, Pešek; ŽK: 3:4

 

KOLOVEČ  - NEPOMUK 2: 2 ( 2: 0)  PK 4:3

Branky: Došek T. 2 - Baran, Zajíc; ŽK: 5:2

 

 

 

TABULKA

1.

Koloveč

16

12

4

0

66: 19

43

3

( 16)

2.

Hor.Bříza

16

11

0

5

37: 28

33

( 9)

3.

Vejprnice

16

10

1

5

37: 23

31

( 7)

4.

Klatovy

16

9

2

5

28: 24

29

( 5)

5.

Chotíkov

16

7

4

5

47: 31

26

1

( 1)

6.

Rapid

16

7

3

6

28: 29

25

1

( 0)

7.

Horažďovice

16

8

0

8

29: 29

24

( 0)

8.

Přeštice

16

7

2

7

23: 27

24

1

( -1)

9.

Domažlice B

16

6

4

6

29: 28

23

1

( -2)

10.

Bolevec

16

6

3

7

26: 34

23

2

( -3)

11.

Holýšov

16

5

4

7

23: 34

21

2

( -5)

12.

Nepomuk

16

5

4

7

20: 22

20

1

( -5)

13.

Rokycany B

16

5

2

9

35: 36

19

2

( -7)

14.

Příkosice

16

3

4

9

28: 49

16

3

(-11)

15.

Luby

16

2

5

9

15: 32

15

4

(-13)

16.

Stod

16

4

0

12

18: 44

12

(-12)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku