Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
TRENÉR KAREL KREJČÍ DOKRÁČEL K ŠEDESÁTCE

 


 TRENÉR KAREL KREJČÍ DOKRÁČEL K ŠEDESÁTCE

Pavel Hochman

Fotbal provází Karla Krejčího celý život. Není víkendu, aby neseděl na trenérské lavičce či nestál v ochozech stadionů.

A právě v pátek 28. února oslavil významné životní jubileum  šedesáti let.

Jako hráč oblékal dresy Horažďovic, kde stále bydlí, Svéradic, Chanovic, hrál i ve Velkém Boru a aktivní kariéru končil v Nezamyslicích. Na většině štací bavil diváky jako útočník, než pověsil kopačky na hřebík, přeškolil se na obránce.

Okamžitě se vrhl na trénování a dosáhl v něm úspěchů. Celkem šestkrát postoupil do divize. Dvakrát s Horažďovicemi, jednou se Svéradicemi, Klatovy, Pískem a plzeňskou Doubravkou, kde působil celkem třikrát. Dvakrát vedl Chanovice, Klatovy a jednou Blatnou, Písek, Koloveč, Svéradice a Horšovský Týn.

„Nejraději jsem byl v Doubravce, tu mám doslova v srdci, prožil jsem tam toho hodně. Dobře mi bylo i v Klatovech, přestože tam byl postup do divize dost složitý," vrací se k některým svým angažmá.

Má rád hráče, kteří jsou za všech okolností bojovníky. „Vždy jsem upřednostňoval fotbalisty, kteří hráli srdcem. Přijdou na hřiště, nedaří se jim třeba a oni dřou s plným nasazením. Bojují ze všech sil celých devadesát minut."

Měl v práci i skutečné fotbalové osobnosti. O některých je přesvědčen, že mohly ve své kariéře dosáhnout víc. „Takový Petr Dvořák mohl trvale hrát první ligu, a ne ji jenom okusit na pár zápasů v Liberci. Útočník to byl výborný."

Byli ale i fotbalisté, které pomohl pro velký fotbal vychovat. „Radka Mynáře jsem přivedl z Bolevce do Horažďovic a slíbil jsem jeho rodičům, že se o něj postarám. Byl jsem přesvědčen, že má na ligu. A on ji také potom hrál v Příbrami, pražské Spartě a dlouhých devět let v Polsku."

Je asi jediným trenérem u nás, který zároveň vedl v jedné soutěži dva celky, což je velká rarita. „Trénoval jsem v divizi Horažďovice, ale do problémů se dostala Doubravka, a když mě požádala o výpomoc, nemohl jsem odmítnout. Koučoval jsem obě mužstva a trvalo to asi deset kol."

Od ledna 2013 vede Karel Krejčí v I. B třídě Žichovice, které jsou před startem jara první. „Jsem tam spokojen. Není tam takový stres, jako třeba v divizi, ale zápasy prožívám stejně. V trenérské práci mám přání postoupit alespoň ještě jednou do divize. Se Žichovicemi to půjde těžko, ale lákaly by mě Přeštice, kterým by divize náramně slušela."

 

Dodatek autora web. stránek M. Sedlmaiera :

„ K významnému životnímu jubileu   Karlu Krejčímu  který je  bezesporu za posledních 20 let jeden neúspěšnějších  fotbalových  trenérů nejen v  Pošumaví  , ale  patří i mezi nejúspěšnější  fotbalové kauče  v rámci kraje   dodatečně blahopřeji . Myslím si, že toto blahopřání mohu  adresovat jubilantovi jménem  od všech příznivců fotbalu v Pošumaví . Přeji Karlu Krejčímu do dalších let hodně zdraví, osobní pohody, radosti ze své trenérské práce . Zpátky se má za čím ohlédnout, mnoho toho pro fotbal jako trenér udělal a věřím , že ještě v dalších létech udělá.

Jako bunus  přikládám  z bohaté trenérské práce rozhovor s trenérem Karlem Krejčím ještě v době kdy si vedl velmi úspěšně v roli kouče i na  lavičce  TJ Klatovy  kdy se mu s tímto týmem podařilo postoupit do divize!“

Druhý bonus je v podobě rozhovoru s trenérem K. Krejčím po utkání KP  Horažďovice - H. Týn 16.6. 2012 kdy u tohoto týmu končil.

 


 

   

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku