Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
MOCHTÍNSKÝ TURNAJ SENIORŮ NAD 45 LET VYHRÁLA SG HORAŽĎOVICE

MOCHTÍNSKÝ TURNAJ SENIORŮ NAD 45 LET VYHRÁLA SG HORAŽĎOVICE

 Karel  Šot

 

Vítězem 9. ročníku turnaje seniorů nad 45 let v halové kopané "O putovní pohár TJ Sokol Mochtín" vyhrála zaslouženě stará garda FK Horažďovice.

 

Turnaj se konal v sobotu 11.1.2014 ve sportovní hale ZŠ Čapkova v Klatovech za účasti osmi týmů (Sokol Dlažov se těsně před konáním z účasti omluvil !) a měl velmi slušnou sportovní úroveň. O postup do semifinalových bojů se nejdříve bojovalo ve dvou čtyřčlenných skupinách systémem každý s každým. Pak následovaly dva semifinálové zápasy a následně se hrály závěrečné zápasy o konečné umístění.

 

Skupinu "A" vyhrály Luby, 2. Horažďovice (oba po 6 bodech), 3.ASPV Sušice, 4. Tučňáci. Skupino "B" vyhrál pořádající Mochtín s 5 body, 2. byl team Vejce (4 b.), 3. 1.FC Sušice (3 b.), 4. Žihobce (2 b.).

 

1. semifinále Luby - Vejce přineslo překvapení, když lubská Arosa (obhájce loňského prvenství) nečekaně prohrála tento souboj o postup do finále 0:2. Za Vejce skorovali E.Mazánek a Jar. Veselý. 2. semifinále Mochtín - Horažďovice skončilo 1:2, když za domácí Mochtín skóroval Ji.Toman, ale hosté z Horažďovic výsledek otočili zásluhou svého kanonýra Fr. Malíka.

 

Utkání o konečné 7.místo Žihobce - Tučňáci skončilo nerozhodně 1:1 (střelci V.Kotrba - Ji.Šmolc), ale na penalty vyhráli 3:2 Tučňáci. V následném souboji o konečné 5.místo se hrálo derby dvou týmů z města nad Otavou. 1.FC Sušice nakonec zdolala ve vyrovnaném utkání  TJ Sušice ASPV  1:0 brankou Petra Prossera. V utkání o 3. bronzovou příčku proti sobě nastoupili poražení semifinalisté Luby versus Mochtín. Lubská Arosa dala rychle dva góly a bylo rozhodnuto. Vyhrála hladce 3:0, když 2 branky vsítil K.Šnour a jednu I.Šillar. FINÁLE SG Horažďovice - Vejce již překvapení nepřineslo. Stará garda FK Horažďovice vyhrála 2:0, když góly vsítili Fr. Malík a Zd. Fremr, i tak je 2.místo v turnaji pro team Vejce, ve kterém hrála řada fotbalistů-amatérů, výborným úspěchem.

 

Při závěrečném hodnocení se rozdávaly poháry, diplomy a další ceny. Z jednotlivců byl vyhlášen a oceněn František Malík (ročník  1960) z FK Horažďovice jako nejlepší hráč turnaje. Nejlepším střelcem byl Karel Šnour (ročník 1963) z Arosy Luby, autor 5 branek a nejstarším účastníkem pak Jiří Strejc z 1.FC Sušice, který v březnu oslaví  68 narozeniny, ale na klatovské palubovce běhal stále jako čamrda! 

 

Konečné pořadí turnaje :

1. SG FK Horažďovice

 (Ji.Mazuch, Zd.Fremr, J.Švarc, J.Sova, Fr. Malík, Br. Dupal),

2. Vejce

(St.Bejvl, J.Pavlík, E.Mazánek, Jar. Veselý, Mil. Hamák, J.Veselý, V.Bouzek, P.Niemetz),

3. Arosa Luby

(I.Havlovic, K.Křížek, M.Křížek, K.Šůs, Fr. Kalista, K.Šnour, J.Pohlreich, Zd.Krejčiřík, I.Šillar),

4. TJ Sokol Mochtín

5. 1.FC Sušice

6. TJ Sušice ASPV

7. Tučňáci

8. TJ Žihobce

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku