Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B TŘÍDA skupina B 12. kolo 9.-10.11.2013

 

1.  B  TŘÍDA  - SKUPINA B

 

ŽICHOVICE SI DOJELY PRO DRUHOU PROHRU DO STARÉHO SMOLIVCE

 

Žichovice byly jediným týmem z účastníků 1. B třídy které jedenáct kol přežily pouze s jedinou prohrou . Tu druhou a znovu opět na hřišti soupeře(před tím to bylo v Pačejově) vedoucí  celek tabulky  a znovu  překvapivou utrpěl ve Starém Smolivci Žichovice (mimo jiné ze čtyř posledních zápasů je opustilo třikrát střelecké štěstí když nedaly venku ani branku) tak přišly o slibný již pěti bodový náskok, který se smrskl na pouhé dva body. Stalo se po té, kdy v závěru soutěže chytil druhý dech v úvodních kolech stoprocentně bodující Starý Plzenec porazil doma Sokol Měčín.  Další celky z Pošumaví byli již na hřištích soupeřů úspěšné. Nejlépe dopadl Pačejov, který znovu potvrdil, že hřiště  v Losiné patří mezi trávníky na kterých se mu daří a i tentokrát si odvezl po  bodovém výpadku v předcházejících kolech tři cenné body. Venku získal cenný bod Sokol Hradešice a dva body si odvezl za remízu kterou zachraňoval v samotném závěru zápasu v Horažďovicích Pechek a po té vylepšil ještě  úspěšným  penaltovým  rozstřelem  Tatran Dlouhá Ves .

Zajímavý zápas se v neděli očekával ve Strážově. Domácí hostili třetí tým tabulky rezervu Rapidu Plzeň na kterou  ztráceli pouze jediný bod.  Taktovku zápasu držel domácím tým, který po Pačejovu vyprovodil ze svého hřiště dalšího soupeře s půltuctovým nářezem . Pod něj se podepsal od 66. minuty střídající Milan Denk, autor posledních třech branek a připsal si na své konto čistý hattrick. 

Klubíčko s vývojem  v horních i spodních patrech tabulky se začíná výrazně zamotávat  a vzhledem snižujícím se bodovým rozdílům (vždyť třetí celek tabulky od 11.místa dělí pouhých pět bodů!!) před posledním podzimním kolem asi mnoho těch, kteří budou mít klidný spánek mezi účastníky této soutěže asi nenajdeme.


LOSINÁ -  PAČEJOV  2 : 4 (1 : 3)

Tomáš Cihlář

Po dvou po sobě jdoucích porážkách zajížděl Pačejov na horkou půdu do Losiné, která na podzim doma ještě neprohrála. Na silně podmáčeném terénu začali hosté aktivněji a už v 5.minutě scházel Jardovi Kubaňovi krok k otevření skóre. Šance se postupem času rodily spíše po chybách na těžké hrací ploše. V další šanci se Kubaň ocitl v 15.minutě, když se odkop domácích zastavil ve vodě, ale pačejovský útočník přehodil nejen vyběhnuvšího brankáře, ale i branku.  Poté zahrozili i domácí, ale gólman Ondra Štěpán vytasil dva skvělé a velmi důležité zákroky. Ve 22.minutě trestný kop Josefa Ticháčka domácí brankář jen a námahou vyrazil na roh. A pak se začaly dít věci. Dobře hrající Pačejov si postupně vytvořil trvalou převahu, objevily se další šance, které hosté na rozdíl od předchozích zápasů dokázal proměňovat. Ve 30.minutě otevřel skóre přízemní střelou Ticháček. Ve 36.minutě odcentroval Pavel Polena a Petr Bokr hlavou zvyšoval na 2 : 0 pro Pačejov.  Ale to nebylo všechno. Ve 42.minutě velmi dobře hrající Polena vybojoval u rohového praporku zdánlivě ztracený míč, poslal před branku další centr z pravé strany a dobíhající Ticháček se opět v koncovce nemýlil. Ve 44.minutě zahrávala Losiná trestný kop, hosté čekali na píšťalku rozhodčího. Martin Veleman přesto vystřelil, ve zdi tečovaný míč změnil směr a Ondra Štěpán byl bez šance. Zbytečný gól do šatny – zbytečná chvíle nekoncentrovanosti.

Po změně stran Losiná musela začít hrát více směrem dopředu, ale žádný trvalý tlak se nedostavil, za zmínku stojí jen střela ze 63.minuty, která skončila na břevně. Šance do otevřené obrany měli i hosté. V 84.minutě vystihl Jarda Kubaň malou domů, šel sám na brankáře, ale jeho technická střela skončila těsně mimo. V 88.minutě přišla krásná akce dvou Pepů. S chutí hrající Pepa Hlůžek uvolnil Pepu Ticháčka a ten korunoval svůj výborný výkon hattrickem. Minutu poté  domácí už jen korigovali opět Martinem Velemanem na konečných 4 : 2 pro Pačejov.

Celý tým Pačejova zaslouží velkou pochvalu za to, že po dvou nepovedených zápasech opět jeho hráči ukázali, že fotbal hrát dovedou. Vítězství je především dílem celého kolektivu. Dík patří i těm několika nejvěrnějším fanouškům, kteří vážili do Losiné cestu. Hráči se jim za to odvděčili nesmírně cenným vítězstvím, ale hlavně i předvedenou hrou. Před slabou návštěvou dobře řídil rozhodčí Daniel Ruda.

Sestava: Štěpán  – Lávička – Kolářík  – Pavelec – Bokr  – Polena – Klásek – Ticháček – Mrázek (K)  - Kubaň – Hlůžek . Střídali: Fiřt a Kába

Branky: Veleman Martin 2x /44. a 89.min./ -  Ticháček Josef 3x /30., 42. a 88.minuta/ Bokr Petr /36.min./. Rozhodčí  Ruda Daniel. ŽK:  4 : 2.Diváků 50.

 

 

HORAŽĎOVICE B – DLOUHÁ VES  2 : 2  (0 : 1)PK 2:4

Branky: 72. Želíska Jan, 83. Zdichynec Lukáš -  35. Švec Pavel, 90. Pechek Petr

Rozhodčí:Hovorka Milan. ŽK:0:2. Diváků : 60.

 

                             

STARÝ SMOLIVEC – ŽICHOVICE    2 : 0 ( 1: 0) 

Radim Šiška

Žichovicím se ani na pátý pokus nepodařilo porazit tým ze Starého Smolivce. Na malém bahnitém hřišti se spíš bojovalo než hrálo, ale to hosty neomlouvá, protože s ničím jiným se nedalo počítat.Hosté zaspali první desetiminutovku a domácí se zaslouženě dostali do vedení zásluhou Procházky. Žichovice pak přebraly iniciativu a dostaly se do nejméně deseti výhodných střeleckých pozic, ale v zakončení chyběl důraz, přesnost či štěstí Hlaváčovi, Špírkovi, Harantovi, Šiškovi, R.Benešovi i dalším.Pokud první poločas ještě snesl jistá měřítka kvality, o hře po přestávce se to tvrdit nedá vůbec. V nakopávané si hosté vytvořili jedinou šanci, kterou Hlaváčovi zlikvidoval domácí brankář. Oživit hru se nepodařilo ani trenéru Krejčímu, protože střídání ke zlepšení výkonu nevedla. Korunu všemu nasadil Šiška deset minut před koncem, když přesně přihrál domácímu Procházkovi na druhý gól.Sestava Žichovic: Rojík – Mourek, Jan Jiřík , Frýzek, Brož (50.Štěpán) – Harant (60.J.Beneš), R.Beneš, Bálek (70.Samek), Šiška, Špírek (80.Josef Jiřík) – Hlaváč

Branky: Procházka 2; ŽK: 2:3

 

STRÁŽOV – SKP RAPID PLZEŇ B  6 : 0 (2 : 0)

Souboj dvou týmů které v tabulce dělil před tímto duelem  jediný bod. Rezerva Rapidu nastupovala z pozice třetího celku tabulky, domácí zase s vědomím, že v případě zisku třech bodů mohli svého soupeře předstihnou na poskočit na bronzový stupínek.  

Mimo úvodu obou poločasů Strážov hosty doslova převálcoval. Ujal se vedení v 19. minutě kdy po přihrávce Chaluše s přehledem skóroval kapitán týmu Broněk Mayer . Na 2:0 zvýšil v závěru 1.poločasu David Kološ, který překonal přízemní střelou gólmana Bekeho. Při odchodu k poločasové přestávce ještě netušil tento  strážce svatyně hostů, že bude po přestávce ještě kapitulovat čtyřikrát. Na 3:0 zvýšil v 64. minutě Aleš Presl. Po této brance byl vystřídán Milanem Denkem , který  od 66. minuty kdy přišel na hřiště  se dokázal třikrát zapsat do listiny střelců a dosáhl  čistého hattricku.

Trenér Strážova Petr Presl  byl tentokráte spokojen více s výsledkem než předvedenou hrou.“  Porazili jsme třetí celek aktuální tabulky 1.B. třídy, a to se počítá. Za nepříjemného podzimního počasí vzdoroval soupeř z Plzně hlavně v prvním poločase, když hlavně brankář hostů Beke zlikvidoval řadu domácích šancí. Ve druhé půli už hostům docházely síly, a tak nestíhali pokrývat ataky domácích hráčů. Šance domácích přibývaly a hattrickem se blýskl střídající Milan Denk během 25-ti minutového pobytu na hřišti. Diváci odcházeli asi promrzlí , ale spokojení s posledním výsledkem na domácím trávníku v podzimní části soutěže.S velkým přehledem řídil také zkušený rozhodčí M.Plzák z Domažlic.“

Branky: 19. Mayer, 43. Kološ , 64. Presl A., 70., 77. a 87. Denk  M.

Rozhodčí Martin Plzák. ŽK 3 : 2. Diváků 90.

Sestava Strážov : Javorský – Franc, Chaluš, Jánský, Janka, Kološ, Čížek , Uruba (72. Hosnedl J.), Faltín, Mayer, Presl A. (66. Denk M.). Trenér Presl Petr.

Sestava Rapid B : Beke – Fleissig, Vondráček, Páník, Jiskra, Baroch O., Korda , Hrubý (72. Baroch P. ), Janoch, Kovářík, Davídek. 

 

 

 

STARÝ  PLZENEC - MĚČÍN 3: 1 ( 2: 0) 

Branky: Drohobetský, Duspiva, Parlásek - Čejka; ŽK: 1:0 . Diváků 100.

 

ŽÁKAVA - HRADEŠICE  1: 1 ( 1: 1) PK 4:2    

Milan Černík

Hosté odjížděli k zápasu s Žákavou s cílem přivézt 2 body ztracené v předchozím domácím zápase, ale díky lajdácky zahrávaným pokutovým kopům tento cíl nesplnili.

Prvních 30 min. byli hosté horším týmem, na podmáčeném hřišti menších rozměrů ve Zdemyslicích nesmyslně nakopávali míče vzduchem, což vysocí zadáci domácích s přehledem odvraceli. Domácí si v té době vytvořili několik šancí, které ale výborný F. Míček v brance hostů s přehledem likvidoval. Gól vstřelili domácí v 15.´ utkání paradoxně velmi lacino, neboť po centru za strany došlo ke srážce F. Míčka se stoperem M. Hlaváčem a míč se šťastně pro domácí odrazil ke zcela volnému domácímu hráči, před kterým byla již jen opuštěná branka. O 1 min. později střílel z dobré pozice host. D. Novák jen do brankáře. Od 31. min. se hosté zlepšili, začali kombinovat po zemi a svoje zlepšení korunovali vyrovnávací brankou ve 41.´, kdy se nádherně z dálky trefil J. Kopal. Ve 45.´ mohl poslat hosty dokonce do vedení, ale po pěkné kombinaci s D. Novákem trefil jen spojnici břevna a tyče.

2. poločas nabídl spoustu šancí na obou stranách, F. Míček zlikvidoval 3 vyložené šance domácích z bezprostřední blízkosti. Tu první v 55.´ a hned z protiútoku se do dobré šance dostal D. Novák, který se však nechal vytlačit po hraničním zákroku domácím obráncem z výhodné pozice pro zakončení. Jeho tvrdou střelu o 2 min. později zase vyrazil domácí gólmana na roh, poté se opět zaskvěl F. Míček. V 78.´ opět střelu D. Nováka vyrazil domácí gólman na roh a za další 2 min. opět úřadoval F. Míček. I samotný závěr byl hektický: V 88.´ střílel tvrdě J. Kopal a vyražený míč mohl ve skrumáži dorazit D. Hlavin, ale domácí obránci byli silnější. V 90.´ vstřelili domácí 2. branku, ale již před dorážkou signalizoval delegovaný asistent König ofsajd, takže radost domácích byla předčasná. A tak přišly na řadu penalty, ve kterých hosté naprosto selhali, když neproměnili hned 3 ze 4. Úspěšný byl jen kapitán F. Šašek. J. Kopal, D. Novák ani M. Hlaváč neuspěli. Vzhledem k průběhu utkání je bod z venku pro Hradešice úspěchem, avšak musí ho potvrdit příští sobotu doma plným bodovým ziskem.

Branky: Horáček – Kopal

Sestava Hradešic: F. Míček - M. Hlaváč, L. Šmrha, P. Řezáč, J. Sekyra, F. Šašek, J. Hnojský, J. Kopal, D. Hlavin, D. Novák, P. Melka (L. Mareš)

 

 

 

 

 

 

Přeštice B -  Štěnovice  3: 0 ( 3: 0)    

Branky: Bešta 2, Švarc; ŽK: 3:0; ČK: 1:0

 

 

  TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Žichovice

12

6

4

2

26: 17

25

3

( 7)

2.

St. Plzenec

12

6

3

3

32: 22

23

2

( 0)

3.

Strážov

12

6

2

4

30: 19

22

2

( -1)

4.

Měčín

12

5

3

4

18: 14

20

2

( 3)

5.

Rapid B

12

6

1

5

23: 23

20

1

( 4)

6.

Losiná

12

5

3

4

24: 21

19

1

( -3)

7.

Žákava

12

4

4

4

31: 26

18

2

( -5)

8.

St. Smolivec

12

5

2

5

16: 18

18

1

( -4)

9.

Pačejov

12

5

2

5

17: 29

18

1

( 2)

10.

Hradešice

12

4

3

5

15: 16

16

1

( -3)

11.

Horažďovice B

12

3

4

5

21: 28

15

2

( -8)

12.

Štěnovice

12

3

4

5

15: 18

13

( -2)

13.

Přeštice B

12

4

1

7

26: 36

13

( -5)

14.

Dl. Ves

12

3

2

7

24: 31

12

1

( -4)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku