Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA skupina B 11. kolo 2.-3.11.2013

 

1.  B  TŘÍDA  - SKUPINA B

 

V SOUBOJI O ČELO TABULKY BYLY USPĚŠNĚJŠÍ ŽICHOVICE

 

Z pohledu vystoupení  týmů z Pošumaví v dalším kole 1.B třídy  se jednalo více  o paběrkování . V domácím prostředí byly úspěšné pouze Žichovice , které dokázaly zásluhou střelecky disponovaného Butnara  získat  vítězství v utkání s druhým Strážovem kterým si upevnily první místo v tabulce. Měčín doma ztratil bod s FK Horažďovice B.  Hradešice nedokázaly navázat na svůj výkon před týdnem v derby v Horažďovicích  a nechaly si odvést dva body hostujícím Starým Plzencem  . Ještě hůře dopadly  Dlouhá Ves a  Pačejov které vyšly z domácích zápasů bez bodů.

 

PAČEJOV - STARÝ SMOLIVEC  0 : 2 (0 : 2)

Tomáš Cihlář

Domácí nastoupili do utkání se snahou odčinit vysokou porážku ze Strážova. To se jim bohužel nepodařilo. Především v prvním poločase tahali za kratší konec a hosté jim udělili lekci z produktivity. Jejich branka ze 20.minuty ještě pro ofsajd neplatila, ale ve 29.minutě se už ale dočkali. Dlouhý brankářův výkop se dostal za domácí obranu a zkušený Stanislav Procházka přehodil brankáře Ondru Štěpána. Ve 35.minutě Smolivec nastřelil břevno po rohovém kopu. Ve 44.minutě přišel další brejk hostujícího týmu, jejich dnes nejlepší hráč Procházka našel volného Romana Štěpánka, který přidal další gól do šatny. Domácí během 1.poločasu branku Smolivce vážněji neohrozili.

Po změně stran se obraz hry změnil. Domácí se vrhli do útočení a byli mnohem aktivnější. V 55.minutě hlavičkoval těsně nad Jarda Kubaň a o dvě minuty týž hráč neproměnil sólový nájezd na hostujícího brankáře. V těchto fázích zápasu byla ještě šance na obrat. Bohužel s přibývajícím časem se tlak domácích stával čím dále tím více křečovitějším. Hosté mohli pojistit vedení v 64.minutě Mírou Duškem, který zblízka přestřelil.

Závěrečný tlak Pačejova už vyzněl naprázdno.

Branky : 29. Procházka , 44. Štěpánek.  Rozhodčí Schwarz. ŽK 2:2. Diváků 100.

 

MĚČÍN - HORAŽĎOVICE B  1 : 1 (1 : 0) PK 3:1

Evžen Veselý

Utkání nevalné úrovně kdy na obou stranách bylo velmi málo brankových příležitostí. Domácí šli do vedení golem Lukáše Čejky  ,který hlavou usměrnil míč do branky. Měčín byl v prvém poločase aktivnější. V druhém poločasu byli hosté aktivnější a po rozehrání přímého kopu hlavou Vachuška Aleš vyrovnal. Remíza byla zasloužená. Na penalty byli domácí úspěšnější.

Branky:  Čejka  -  Vachuška. 

Rozhodčí : Brůha – Koura, Říha. ŽK 1:2. ČK 0:1. Diváků 80.

 

DLOUHÁ VES - LOSINÁ 2 : 3 (1 : 1)  

J.Krůs

V prvním poločase – poklidný průběh s územní převahou domácích,kteří od 14.´vedli brankou Petra Páleníka po přihrávce Martina Chlady. Ve 29.´vyrovnává zkušený Freml Oldřich po nedorozumění domácí obrany. Zápas ve 2.pol.rozhodl přísný PK, který s jistotou proměňuje hostující Radek Veleman.To domácí  na čas rozhodilo  a navíc se do protiútoku dostává za domácí obranu Martin Veleman, který se řítí sám na domácího brankáře a zkušeně svojí šanci využívá a zvyšuje v 63.´na 1:3. To už je pro domácí zoufalá situace a hostům stačí jen bránit na své polovině.Odkopávají míče před domácími útočníky, ale často se dostávají i do nebezpečných protiútoků.

V závěru zápasu po velkém tlaku snižují domácí z pokutovém kopu, který v 86.´proměňuje Petr Páleník na 2:3, ale to už si hosté všechno zkušeně pohlídají a odváží si z Dlouhé Vsi 3 body.

Branky: 13.´Páleník Petr a 86.´Páleník Petr (PK) - 29.´ Freml Oldřich,55.´Veleman Radek (PK) a 63.´Veleman Martin

Rozhodčí:Hucl Lukáš;ŽK:4:4 ;ČK:0:1(90.´Tančous Pavel);Diváků : 80         

 

TJ ŽICHOVICE - SK STRÁŽOV 2 : 1(1 : 1)

Radim Šiška

V zápase o první místo se v Žichovicích hrál rychlý a důrazný zápas, ve kterém se rozdílovým hráčem ukázal být Ion Butnaru.

Žichovice od prvních minut ohrožovaly branku výborného Javorského a záhy se dostaly do vedení. Harant dostihl malou domů strážovských,  předložil míč před prázdnou branku a  Butnaru touto nabídkou nepohrdl. Domácí měli několik dalších šancí, ale buď jim chyběl důraz před brankou soupeře, nebo zasáhl strážovský gólman, nebo hosty zachránila branková konstrukce. I hosté útočili s velkým počtem hráčů a mohli vyrovnat z penalty. Kološ však trefil jen tyč domácí branky. Vyrovnání však do poločasu přesto přišlo, když Rojíka přehodil Mayer.

Ve druhém poločase pokračoval tvrdý boj o územní převahu, kterou si nakonec vynutili domácí. Tuto převahu zúročil opět Butnaru přesnou střelou k tyči. Strážov ukázal, že se nedostal na druhé místo tabulky náhodou, ale blíže než hosté k vyrovnání měli domácí k pojištění vedení. Zvláště situace , kdy se Hlaváč ocitl  byl úplně sám před gólmanem hostů  Javorským si zasluhovala zúročení v podobě navýšení skóre . Domácí to však mrzet nemuselo, protože po dobrém výkonu získali do tabulky další tři body.

Branky: Butnaru 2 - Mayer, diváků 100, rozhodčí Liškutín

Sestava Žichovic: Rojík - Mourek, Jiřík, Frýzek, Brož - J.Beneš (25.Hlaváč), R.Beneš, Šiška (60.Špírek), Šinál (75.Bálek), Harant (80.Štěpán) - Butnaru

Sestava Strážova : Javorský, Čížek, Janka, Franc, Denk, Chaluš, Janský,  Kološ,Faltín,  Presl A., Mayer .

Trenér Strážova Petr Presl  : „ Utkání dvou vedoucích celků soutěže nepřineslo na nekvalitním terénu nadprůměrný fotbal a tak se z vítězství radovali šťastnější domácí hráči. První branka padla v úvodu po nedorozumění naší obrany. Poté  jsme mohli vyrovnat z pokutového kopu nařízeného za sražení Aleše Presla, ale střela Kološe skončila pouze na tyči. O vyrovnání se postaral kapitán Strážova B.Mayer, který přehodil brankáře. Poločas tedy 1:1 a začalo se znovu. Přestože jsme měli po přestávce několik příležitostí ke skórování , našla si cestu do sítě pouze  jediná šťastná střela domácích v 75.minutě. Naše lavička byla prázdná  a neumožnila  hru oživit čerstvými hráči . V tom byli domácí ve velké výhodě  a  náš závěrečný už  neměl potřebnou sílu k obratu skóre. Přesto si myslím, že jsme na půdě lídra tabulky herně určitě  nepropadli.“  

HRADEŠICE – STARÝ  PLZENEC 1: 1 ( 0: 1) PK 4:5

Milan Černík

Hráči Hradešic nedokázali zopakovat solidní výkon z minulého týdne v Horažďovicích. Fotbalově vyspělý soupeř dokázal přesněji kombinovat, domácí dopláceli na zbytečné ztráty míče, neboť soupeř hrozil rychlým přechodem do protiútoku. Právě po jedné ze zbytečných ztrát míče šli hosté do vedení již v 15.´ utkání. Ve 26.´ tvrdě střílel z dobré vzdálenosti F. Šašek, ale gólman hostů vyrazil na roh. Ve 33.´ střílel také z dobré pozice J. Kopal, ale jen vedle host. branky. Ve 35.´ ztratil míč opět J. Hnojský a po rychlém protiútoku musel zatáhnout za záchrannou brzdu skluzem stoper domácích M. Hlaváč, bohužel v době, kdy si útočník hostů posunul míč před sebe, takže domácí zadák zasáhl jeho nohu a uviděl ČK.

Ve 2. pol. však hosté svoji početní převahu nevyužili, naopak vlastní nedisciplinovastí a nesmyslně tvrdými zákroky se sami dostali po 2 obdržených ČK do početní nevýhody. Nejprve byl za urážku rozhodčího vyloučen v 57.´ Brejcha a po brutálním zákroku na J. Kopala v 63.´ Houdek. Domácí se nadechli k náporu a poprvé v sezóně se jim podařilo alespoň srovnat pro ně nepříznivý stav. V 64.´ střílel tvrdě J. Sekyra, ale host. gólman vyrazil na roh. V 68.´ střílel z dobré pozice J. Hnojský, ale gólman hostů vytěsnil tentokrát na břevno. V 75.´ vstřelil svoji 1. branku v dresu Hradešic D. Hlavin, když vystřelil z 20-ti m nepříliš prudkou, ale skákavou střelu, kterou jinak výborný gólman hostů nedokázal zkrotit a vyrovnal tak na 1:1. Za tohoto stavu se hosté spokojili s bráněním nerozhodného výsledku, a protože se ani domácí nehnali bezhlavě do útoku, došlo na pokutové kopy, ve kterých měli více štěstí hosté, kteří proměnili všech 5 penalt. Za domácí neproměnil jen J. Sekyra a to rozhodlo, že si hosté odvezli o 1 bod navíc. 

Branky: 75. D. Hlavin - 15. Vyskočil, Rozhodčí: Ulrych Josef - F. Cihlář, M. Pena, 30 diváků, ŽK 0:5, ČK 1:2 (M. Hlaváč - Brejcha, Houdek)

Sestava domácích: F. Míček - M. Šmrha, M. Hlaváč, P. Řezáč, T. Nováček (D. Hlavin), J. Kopal, F. Šašek, J. Hnojský, J. Sekyra, L. Šmrha, D. Novák

 

Rapid B  - Štěnovice 1: 0 ( 0: 0)  

Branky: Peroutka; ŽK: 5:2; ČK: 1:0

 

Žákava  - Přeštice B     8: 2 ( 5: 1) 

Branky: Hostačný 3, Boukal, Drugda, Saro, Váňa, Winkelhofer - Farmour, Čížek; ŽK: 3:4; ČK: 0:1

           

 

TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Žichovice

11

6

4

1

26: 15

25

3

( 7)

2.

St. Plzenec

11

5

3

3

29: 21

20

2

( 0)

3.

Rapid B

11

6

1

4

23: 17

20

1

( 4)

4.

Měčín

11

5

3

3

17: 11

20

2

( 3)

5.

Strážov

11

5

2

4

24: 19

19

2

( -1)

6.

Losiná

11

5

3

3

22: 17

19

1

( 0)

7.

Žákava

11

4

3

4

30: 25

16

1

( -3)

8.

Hradešice

11

4

2

5

14: 15

15

1

( -4)

9.

St. Smolivec

11

4

2

5

14: 18

15

1

( -4)

10.

Pačejov

11

4

2

5

13: 27

15

1

( -1)

11.

Horažďovice B

11

3

3

5

19: 26

14

2

( -6)

12.

Štěnovice

11

3

4

4

15: 15

13

( -2)

13.

Dl. Ves

11

3

1

7

22: 29

10

( -5)

14.

Přeštice B

11

3

1

7

23: 36

10

( -5)

                              

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku