Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Odešel gentelman fotbalových trávníků Václav Matějovic

ODEŠEL  GENTELMAN  FOTBALOVÝCH TRÁVNÍKŮ

V á c l a v      M a t ě j o v i c

V minulých dnech se šířila v Janovicích a širokém okolí smutná zpráva. V neděli 27. října 2013 ve věku nedožitých 63 let zemřel  Václav Matějovic. 

Václav  nepatřil mezi fotbalové hvězdy v Pošumaví, ale přesto se do paměti těch kteří se s ním buď přímo setkávali jako soupeři  v různých  fotbalových soutěží v tomto regionu  anebo jako návštěvníci sportovních akcí  potkávali v ochozech hřišť zůstane v paměti jako skutečný gentleman. Od mládí miloval sport, fotbal a hokej mu byli z těchto sportů nejbližší.  Svojí fotbalovou kariéru od počátků kdy začal aktivně hrát jako žák za Sokol Janovice, krátce působil i v místním vojenském klubu  Dukla Janovice , několik sezón  odehrál v dresu Kovodružstva Strážov a po té v Sokole Janovice . Hráčskou aktivní činnost ukončil v TJ Spůle . To mu bylo již  61 lét , bylo to při pohárovém utkání  v minulém roce ve Velharticích a to stál v brance   TJ Spůle naposledy. Byl to  fotbalový univerzál a když bylo třeba hrál v útoku v obraně a  tyto zkušenosti ze hry uplatňoval pak velmi dobře jako fotbalový brankář. Několik sezón odehrál také v hokejovém klubu Sokola Malá Víska a v různých dalších amatérských fotbalových a hokejových soutěžích.

Václav Matějovic byl skromný a milý člověk , výborný kamarád  a byl jím po celý život. Nyní na něj zůstane jen pro ty kteří ho znali hezká vzpomínka. Bude chybět všude tam, kde pravidelně již jako velký fanda fotbalu v ochozech mezi diváky nechyběl. Bude chybět  všude kde aktivně hrál a to  i při utkáních ve Strážově kde byl pravidelným návštěvníkem klání domácích , ale i v širokém okolí.

Poslední rozloučení s Václavem Matějovicem bude v sobotu 2.11.2013 . Nejdříve od 11:00 hodin v kostele v Janovicích proběhne mše a po té bude uložen do rodinného hrobu na hřbitově v Janovicích.  

Čest jeho památce!                                                                                                                                    Miroslav Sedlmaier

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku