Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B TŘÍDA skupina B 10. kolo 26.-27.10.2013

 

1.  B  TŘÍDA  - SKUPINA B

ŽICHOVICE NEZTRATILY, REMÍZOU NAOPAK ZÍSKALY

Strážov  postoupil na 2. místo

 

Hřiště  sousedního severního  souseda našeho regionu v působnosti  OFS  Plzeň jih byla místa  která byla ve znamení dalších soutěžních klání tří zástupců Pošumaví v 1.B třídě.

Nový lídr tabulky TJ Žichovice čekal soupeř  ve Štěnovicích . Na místní hřiště nemají Žichovice dobré vzpomínky. Zatím tu dvakrát prohrály a ještě zde do sítě domácích nedaly ani branku. V tomto případě se nic nezměnilo jen s tím rozdílem, že ikdyž konto domácích zůstalo čisté odváží si lídr domů bod za remízu a druhý za úspěšný vítězný penaltový rozstřel.  Jelikož druhý St. Plzenec doma nečekaně ztratil prohru se Žákavou  Žichovice nic neztratily a naopak zvýšily svůj náskok na své pronásledovatele na čtyři body.

V nedaleké Losiné již  hostující Měčín tak úspěšný nebyl. Měčínští kteří byli dosud druzí nejlepší na hřištích soupeřů(naposledy venku nebyly bodově úspěšní v úvodním kole  v srpnu v Hradešicích ) přijeli určitě s poraženeckou náladou. Optimismus jim v Losiné dodávala poslední dvě vítězství , ale oproti tomu stála naopak podzimní fakta hovořící ve prospěch domácích. Ti jsou v tabulce úspěšnosti doma  kde ještě neprohráli druzí nejlepší a tento fakt se také znovu potvrdil. Nedobytná tvrz v Losiné  zůstala a Měčín se vrátil domů bez bodů.

            Poslední podzimní zkušenosti získané Tatranem Dlouhá Ves jako by se změnily v nepsanou pravdu ,  co neurveš doma, musíš urvat venku! Úspěch z posledního vystoupení D.Vsi venku kdy remizovala v Žichovicích a zbytečné prohře doma se Strážovem tedy přišlo k dalšímu, progresivnějšímu   skutku v  podobě nečekané výhry ve Starém Smolivci. Výhra je o to překvapivější, neboť poslední vysoká prohra D.Vsi na místním hřišti 5:1 jí určitě do role favorita nestavěla.

           Na zaváhání týmů z čela tabulky vydělal v tomto kole Strážov které stačil průběrný výkon k vysokému vítězství nad Sokolem Pačejov a tříbodový zisk vynesl tento tým na druhé místo v tabulce. Z tohoto pohledu bude zajímavá konfrontace v následujícím kole kdy druhý Strážov hraje na hřišti vedoucích Žichovic.


 

STARÝ SMOLIVEC - DLOUHÁ VES  0 : 2 (0 : 1)

První poločas se hrál celkem vyrovnaný fotbal, ale o něco více šancí měli domácí,kteří byli i efektivnější v jejich proměňování. Vše zahájil v 30.´ „lišák“ Jan Pendl, který po dorážce hlavičkou otevřel vedení pro hosté a zvýšil na 0:1 Druhý gól zařídil František Blažek, který měl zápas v nohou a zvýšil na 0:2. Dlouhoveský hráči měli hráče z dorostu,který měli už zápas v nohou a byly unavený i přesto pomohli hostům k výhře. (Filip Dryje,František Blažek,Pavel Švec)

Branky: Pendl Jan, Blažek František.ŽK: 2:1 . dIVÁKŮ 60.

 

LOSINÁ - MĚČÍN 2: 1 ( 1: 1)

Branky: Veleman, Votípka - Němec; ŽK: 1:1 . Diváků 130 0 

 

ŠTĚNOVICE -  ŽICHOVICE 0: 0 ( 0: 0) 100 PK 4:5

Radim Šiška

Ve Štěnovicích žichovičtí proti týmu svého hráče Jardy Malého odehráli dobrý zápas a jejich výkon ve finále stačil na zisk dvou bodů, což zhruba odpovídalo dění na hřišti.

V prvním poločase se hrál otevřený fotbal, jehož výsledkem byly šance na obou stranách. Domácí se do velké příležitosti dostali po rohu Žichovic, kdy jejich rychlý protiútok skončil těsně vedle branky hostí. Žichovice zahrozily střelou Šišky z velké dálky, kterou s námahou vyrazil Stuchl. Síť po standartní situaci rozvlnil Brož, ale gól nebyl uznán kvůli postavení mimo hru. Do dobrých pozic se dostali i Butnaru a Honza Beneš, ale domácí obrana odolala. V samém závěru poločasu neudržel Rojík balon a střelu domácích vyhlavičkoval z prázdné branky Hlaváč.

Ve druhém poločase si domácí gólovou šanci nevytvořili. Žichovice měly skórovat přinejmenším dvakrát. Skvělou akci Haranta a Hlaváče však zakončil střelou mimo Butnaru a sám před brankou zaváhal i Špírek, který neprostřelil domácího brankáře. Do dvou šancí se prosadil i Robert Beneš, ale branku vždy těsně minul. Z územní převahy tak hosté branku nevytěžili a rozhodovalo se až v penaltách. Za hosty se nemýlili Jiřík, Šiška, Frýzek, Špírek a Robert Beneš. Žichovice si tak připsaly zasloužený bod navíc a zůstaly v čele tabulky.

Sestava Žichovic: Rojík – Mourek, Jiřík, Frýzek, Brož – Harant, Šiška, R.Beneš, Butnaru (60.Špírek), Samek (20.J.Beneš, 80.Bálek) – Hlaváč

 

STRÁŽOV – PAČEJOV  6 : 0 (2 : 0)

Petr Presl

Pačejov přijel do Strážova s úmyslem odvézt nějaký ten bod do tabulky. Domácí tým však vstoupil do utkání raketově a hned první rohový kop z první minuty utkání přinesl branku v síti hostů, když  Kološem zahraný kop usměrnil do vlastní branky jeden z obránců. Druhou branku vsítil po Mayerem vybojovaném míči na hranici šestnáctky přesnou střelou do šibenice M.Chaluš. Hosté se k ničemu podstatnému v první půli nedostali a byli rádi, že unikající kapitán B. Mayer lobem přehodil vyběhnutého brankáře a bohužel i branku hostů. Domácí museli velmi brzy střídat jak obránce J.Michela, tak i po poločasové přestávce O.Urubu, oba s bolestivě naraženými žebry. Druhá půle pak přinesla stejný obraz hry s tím rozdílem, že domácí po vlažné čtvrthodince přidali na důrazu a předváděli divákům i řadu pěkných akcí, které přinesly další pěkné branky Davida Kološe a Aleše Presla, když oba skórovali 2x. V domácím celku zahráli velmi dobře všichni hráči, kteří do zápasu nastoupili, a proto musím všechny pochválit, speciálně pak motor záložní řady Tomáše Faltína. Doufám, že příští víkend budou fit i oba zranění hráči a budeme na hřišti lídra tabulky v plné síle, abychom mohli v nelehkém utkání obstát.   K dobré úrovni utkání přispěl i velmi dobrým výkonem rozhodčí Z.Hájek.ŽK 4:2.

Branky: David Kološ 3, Aleš Presl 2, Michal Chaluš.

 

HORAŽĎOVICE B -  HRADEŠICE  0 : 2 (0 : 2)

Milan Černík

Utkání bylo zajímavé již jen tím, že se v něm potkalo mnoho tváří, které mají něco společného s oběma kluby. Na trenérských postech se proti sobě postavili bratři Lávičkové, kteří dříve hrávali i za týmy soupeřů. Za domácí dále nastoupil M. Forman a J. Janouškovec, kteří v nedávné době odehráli několik zápasů za Hradešice, a to ještě nemohl nastoupit distancovaný J. Forman, který v Hradešicích hrál na junior start delší dobu. Za Hradešice pak nastoupil F. Melka ml., který nyní hraje na junior start za A tým Horažďovic, dále T. Nováček, který o den dříve vstřelil branku za Horažďovice v KP dorostu, a také M. Buchta, který dříve rovněž hrál za Horažďovice v KP žáků. A to vše pod dohledem prezidenta TJ Sokol Hradešice F. Melky st., který nyní trénuje A tým Horažďovic. I tento výčet svědčí o dobré spolupráci mezi oběma kluby.

Samotné utkání přineslo fotbal velmi slušné úrovně s mnoha šancemi na obou stranách, ale díky výborným zákrokům obou brankářů padly jen 2 branky. Naštěstí pro hosty obě do sítě domácích, když se konečně střelecky prosadil D. Novák.

Hosté šli do vedení již v 10.´ po chytrém lobu ze strany od D. Nováka, kterému se snažil ještě dopomoci do sítě F. Melka, nepříjemně se přitom zranil o brankovou konstrukci, ale přesto zápas dohrál. Ve 14.´ vyslal dělovku na domácí branku J. Kopal, ale gólman Macoun vyrazil na roh. V 19.´ hlavičkoval kapitán hostů F. Šašek v pádu jen těsně vedle branky. Ve 24.´ předvedli hosté asi nejhezčí akci zápasu, když se J. Kopal prosadil po křídle, prostrčil míč na D. Nováka, který šikovně do protipohybu překonal jinak výborného domácího gólmana. Ten ve 40.´ vytěsnil opět na roh další dělovku J. Kopala. A protože domácí své dvě velké šance nevyužili, byl poločasový stav 0:2.

Ve 2. pol. se domácí snažili změnit pro ně nepříznivé skóre, vytvořili si i několik šancí, ale disciplinovaná obrana hostů byla proti. Hosté si ve 2. pol. vytvořili nejméně 2 slušné šance, ale J. Hnojský v 64.´ těsně přestřelil branku domácích a nájezd D. Nováka vytěsnil gólman domácích opět na roh.

Bojovné utkání se muselo divákům líbit, bohužel pro zranění z něj museli odstoupit jedni z nějlepších hráčů, nejprve domácí O. Chod a poté i hostující J. Kopal. A tak jedinou kaňkou jinak výborného zápasu bylo z pohledu hostů nevhodné chování dlouholetého obětavého funkcionáře domácích p. Korouse, který bezdůvodně hrubým způsobem vulgárně urážel lavičku hostů bez povšimnutí pořadatelské služby.

Branky: 10., 24. Novák David

Rozhodčí: Koura, Bína, Mazanec;ŽK:1:2;Diváků : 80.

Sestava hostů: F. Míček - M. Šmrha, M. Hlaváč, P. Řezáč, T. Nováček, F. Šašek, J. Hnojský, J. Kopal, J. Sekyra, F. Melka, D. Novák, střídali: L. Šmrha, D. Hlavin, P. Melka, M. Buchta, D. Vávra

 

St. Plzenec  - Žákava 3: 4 ( 2: 4)  

Branky: Vyskočil 2, Pata - Boukal, Fiala, Nekola, Soukup; ŽK: 2:4; ČK: 0:1. Diváků 150.

 

Přeštice B  - Rapid B  0: 5 ( 0: 3) 

Branky: Žák 3, Moráívek, Páník; ŽK: 4:2

 

 TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Žichovice

10

5

4

1

24: 14

22

3

( 7)

2.

Strážov

10

5

2

3

23: 17

19

2

( -1)

3.

St. Plzenec

10

5

2

3

28: 20

18

1

( -1)

4.

Měčín

10

5

2

3

16: 10

18

1

( 5)

5.

Rapid B

10

5

1

4

22: 17

17

1

( 4)

6.

Losiná

10

4

3

3

19: 15

16

1

( -3)

7.

Pačejov

10

4

2

4

13: 25

15

1

( 2)

8.

Hradešice

10

4

1

5

13: 14

14

1

( -2)

9.

Štěnovice

10

3

4

3

15: 14

13

( -2)

10.

Žákava

10

3

3

4

22: 23

13

1

( -3)

11.

Horažďovice B

10

3

2

5

18: 25

13

2

( -7)

12.

St. Smolivec

10

3

2

5

12: 18

12

1

( -7)

13.

Dl. Ves

10

3

1

6

20: 26

10

( -2)

14.

Přeštice B

10

3

1

6

21: 28

10

( -5)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku