Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B TŘÍDA skupina B 9. kolo 19.10.2013

 

1.  B  TŘÍDA  - SKUPINA B

 

ŽICHOVICE V NOVÉ ROLI LÍDRA 1.B TŘÍDY

 

Velkou šanci která se naskytla TJ Žichovice . Dosud  vedoucí Starý Plzenec ztratil v tomto kole prohrál doma v derby s TJ Přeštice B  a jelikož svěřenci žichovického  trenéra Karla Krejčího v neděli svojí příležitost usadit se na trůnu určeného pro nejlepší tým 1.B třídy využili má tato soutěž nového lídra tabulky.

Poprvé v tomto ročníku 1.B třídy se vrátil nováček z Horažďovic ze hřiště z venku s bodovým ziskem. Po třech prohrách ve kterých vždy inkasoval minimálně čtyři branky tentokráte na půdě  exúčastníka 1.A třídy FK Žákavé  získal první  dva body venku a   poprvé uhájil pře svým soupeřem i čistou nulu na svém kontě obdržených branek.

Z venku se nevracel s prázdnou ani další tým z Pošumaví  SK Strážov.  Jsou soupeři v soutěžích se kterými se daří venku a jedním z nich je i Dlouhá Ves. Od roku 2004 kdy se s tímto soupeřem až na výjimky téměř pravidelně střetává pouze dvakrát byl v D.Vsi neúspěšný. Naposledy to bylo v předcházejícím ročníku v podobě prohry 2:1, ale v dalších kláních již Kovo bylo zde vždy stoprocentně úspěšné. Nejlépe to vystihl sekretář Tatranu Josef Krůs který si po utkání posteskl : „Hosté si odváží do Strážova 3 body a domácí musí dál tvrdě pracovat, aby se odrazili ode dna tabulky. Určitě to v jejich silách je.

Ve své síly si věřil také Měčín který doma přesvědčivě porazil Starý Smolivec. Obdobně byl úspěšný, ikdyž jen těsnou výhrou Pačejov. Doma potvrdil, že hostům ze Štěnovic  na jejich  hřišti pšenka nekvete a zopakoval na vlas stejné vítězství z předchozího ročníku doma.


 

MĚČÍN   -  ST. SMOLIVEC   3 : 0 (1 : 0)

Evžen Veselý

Měčín vstoupil do utkání velmi agresivně a vytvořil si několik brankových příležitostí ale muška domácích byla vychýlená. Kýžené branky se domácí dočkaly po kopu z rohu kdy hlavou otevřel skoré Martin Malán.

V druhém poločase hosté byli aktivnější a ale domácí golman Radek Šlajch několika bravurními zákroky držel čisté konto. Domácí pochopili, že vítězství nepřijde samo. Zvýšili aktivitu a výsledkem byly dva goly v síti hostů. Vítězství domácích bylo zasloužené.

Branky : Malán 2x. Krotký Jarda.   Ž - K 3 - 2 před návštěvou 60 diváků utkání rozhodoval jako hlavní Holeček na čarách  Famfule a Hovorka.

 

DLOUHÁ VES  - STRÁŽOV 2  : 3 (1:1 )         

Josef Krůs

 Vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodly standardní situace, které měli hosté lépe nacvičeny. Do vedení se dostali hosté již v 9.min.,když byl v pokutovém území nastřelen do obličeje tvrdou ranou S.Valvoda. Někteří hráči očekávali přerušení hry a na okamžik zaváhali.Toho využil šikovný B. Mayer a zblízka dopravil míč vedle domácího brankáře. K vyrovnání se dostal po mírné převaze domácích ve 34. min. Petr Švec,který po individuální akci střílí podél brankáře k tyči.

Ve druhém poločase se kopaly „standardky“, které vše rozhodly – první soupeřovu využívá v 60.min. Tomáš Foltýn a zvyšuje na 1:2,potom se dostávají ke slovu i domácí, jejichž hráč Martin Krejčí svůj VPK posílá přesně k pravé tyči a vyrovnává v 76.min. na 2:2. Přichází ale další soupeřův VPK a tentokrát v 85.min. zvyšuje na 2:3 Michal Chaluš a to už nezbývá mnoho času, aby s tím něco domácí ještě udělali. Hosté si odváží do Strážova 3 body a domácí musí dál tvrdě pracovat, aby se odrazili ode dna tabulky. Určitě to v jejich silách je.

Branky: 34. Švec Pavel a 76. Krejčí Martin -9. Mayer Bronislav,60. Faltýn Tomáš a 85. Chaluš Michal

Sestava Strážova : Sestava Strážov: Franc, Janský, Čížek, Chaluš, Michel, Denk, Faltín, Kološ, Uruba, Presl A. (87. Janka), Mayer (C)

Rozhodčí:Ulrych Josef - Špindlerová Zuzana, Hessová Tereza;ŽK:2:2; Diváků : 110.

 

PAČEJOV – ŠTĚNOVICE  1 : 0 (1 : 0)

Tomáš Cihlář

Za krásného podzimního počasí  se na dobře připraveném  trávníku se v Pačejově představil kvalitní soupeř ze Štěnovic. Zápasy těchto soupeřů bývají vždy vyrovnané a dramatické a nejinak tomu bylo i tentokrát. V prvním poločase se však šance rodily velice těžko. Už 5.minutě pěkně pálil domácí Josef Hlůžek, ale jeho pohotová střela mířila těsně nad. Největší gólová šance hostů přišla ve 24.minutě, ale i v tomto případě  jejich hráč  v jasné pozici minul. Když už se zdálo, že se do šaten půjde za bezbrankového stavu, přišly v 45.minutě dva trestné kopy domácích z hranice pokutového území. Ten první skončil ve zdi. K exekuci toho druhého se postavil Josef Ticháček, krásně zeď tentokrát obstřelil a dostal domácí do vedení. Jak se později ukázalo, byl to gól vítězný.

Po změně stran se Štěnovice samozřejmě více tlačily do útoku, ale současně tak umožňovali domácím podnikat do otevřené obrany rychlé protiútoky. Především šance Ondry Havlíčka a Jardy Kubaně v 72. a 73.minutě volaly po gólu. V dramatické koncovce si už  domácí vítězství a cenné tři body nedali vzít.Zápas řídil rozhodčí  Ladislav Kříž.

Sestava: Štěpán  – Lávička – Hosnedl – Pavelec – Bokr  – Polena – Klásek – Ticháček – Mrázek (K)  - Kubaň – Hlůžek.  Střídali: Kolářík,Bokr.Fiřt, Kába, Hora

Branka: 45. Ticháček Josef.

Rozhodčí Kříž, ŽK 1 : 2, diváků 100.

 

ŽÁKAVA  - HORAŽĎOVICE B  0: 0 ( 0: 0) PK 2:3

Diváků 50. ŽK: 2:1

 

HRADEŠICE  - LOSINÁ 3: 0 ( 2: 0)  

Milan Černík

Domácí hráči opět předvedli, proč jsou v současné době téměř u samého dna tabulky. Samotná hra není až tak špatná, ale to, co dokážou  neproměnit, je až neuvěřitelné. Konečně se na ně ale usmálo i štěstí, a přestože neproměnili celou řadu vyložených šancí, vstřelili tentokrát trochu odevzdanému soupeři 3 branky. První branku dal J. Kopal přímo z rohového kopu, který se zahrával po tvrdé střele T. Nováčka, druhou pak J. Kopal vstřelil z VPK po chybě hostujícího gólmana, který neudržel jeho nepříliš umístěnou střelu. Třetí branku přidal až v samotném závěru F. Melka po přihrávce D. Nováka a po dlouhé době tak vstřelil za Hradešice branku i útočník. Hosté zahrozili za celý zápas jen tvrdou střelou z VPK a nepřesnou hlavičkou zcela volného hráče při rohovém kopu. Stínem utkání je svalové zranění O. Starce

Výčet vyložených šancí domácích:

9.´ F. Melka po centru J. Kopala zcela sám trefuje brankáře,

15.´ střelu D. Novák z vápna chytá hos. gólman,

26.´ J. Hnojský zcela sám trefuje gólmana, ten vyráží na roh,

28.´ po faulu na F. Šaška trefuje J. Kopal z VPK tyč,

33.´ D. Novák zcela sám trefuje host. gólmana, ten vyráží na roh a z něj F. Šašek hlavičkuje těsně vedle,

68.´ J. Kopal odmítá hatrick, běží zcela sám na host. branku a se zakončením váhá tak dlouho, až mu do střely skočí obránce,

84.´ L. Šmrha zcela sám před brankou nepochopitelně a nepřesně přihrává D. Novákovi, kterému míč utíká,

85.´ L. Šmrha svůj zkrat zopakuje a opět sám před brankou místo střely znovu přihrává obsazenému D. Novákovi.

Branky: 14. a 50. J. Kopal, 89. F. Melka. Rozhodčí: Liškutín Antonín - Kohout Miroslav, Kostelník Lumír, ŽK 1:2, ČK 0:0, 60 diváků

Sestava domácích: F. Míček - M. Šmrha, O Starec (L. Šmrha), P. Řezáč, T. Nováček (J. Sekyra), M. Hlaváč, F. Šašek (D. Hlavin), J. Hnojský, J. Kopal, F. Melka, D. Novák

Branky: Kopal 2, Melka; ŽK: 1:2 . Diváků 60.

 

ŽICHOVICE -  RAPID B   5: 1 ( 4: 0)

Radim Šiška

V kompletní sestavě nastoupily Žichovice proti rezervě Rapidu s chutí a od úvodních minut zápasu dávaly najevo, kdo je doma. První akci zápasu nezakončil Hlaváč přihrávkou na úplně volné spoluhráče, ale přesnou střelou k tyči. Vzápětí se Hlaváč prosadil podruhé, když přehodil brankáře hostí. Vydařený úvod uzavřel po čtvrthodině Šiška, když přesnou střelou zúročil přihrávku Iona Butnaru. Butnaru se prosadil po půlhodině, kdy po výstavní přihrávce Roberta Beneše postupoval sám na brankáře a nezaváhal. Z domácí strany výborný první poločas mohl zakončit hattrickem Hlaváč, ale dvakrát na malém vápně v zakončení selhal.

Do druhého poločasu vstoupili aktivně hosté a aniž by domácím půjčili míč, snížili zásluhou Kordy. Domácí nechali fotbalovost v kabině, ale přesto mohli své vedení navýšit. Šiška však sám před brankářem hostí neuspěl ani na dva pokusy. Velmi fotbalově působící hosté si pak vytvořili minimálně tři brankové příležitosti, ale gól nevstřelili díky své nepřesnosti nebo zákrokům Rojíka v domácí brance. Konečnou podobu dal výsledku Špírek po rychlé křídelní akci. Žichovice se tak vrátily do čela tabulky.

Branky: Hlaváč 2, Šiška, Butnaru, Špírek – Korda. Rozhodčí Komanec .Hráno bez karet . Diváků 120.

Sestava domácích: Rojík – Mourek (60. Štěpán), Jiřík, Frýzek, Brož (60. Samek) – Harant, R.Beneš, Šinál (25. Bálek), Šiška (60. J.Beneš), Butnaru – Hlaváč (77. Špírek)

 

St. Plzenec  - Přeštice B  2: 3 ( 0: 1) 

Branky: Drohobetský, Duspiva - Benedikt, Fořt, Kastner; ŽK: 0:3

 

 

 TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

Žichovice

9

5

3

1

24: 14

20

2

( 6)

2.

St. Plzenec

9

5

2

2

25: 16

18

1

( 2)

3.

Měčín

9

5

2

2

15: 8

18

1

( 5)

4.

Strážov

9

4

2

3

17: 17

16

2

( -1)

5.

Pačejov

9

4

2

3

13: 19

15

1

( 2)

6.

Rapid B

9

4

1

4

17: 17

14

1

( 1)

7.

Losiná

9

3

3

3

17: 14

13

1

( -3)

8.

Horažďovice B

9

3

2

4

18: 23

13

2

( -4)

9.

Štěnovice

9

3

3

3

15: 14

12

( 0)

10.

St. Smolivec

9

3

2

4

12: 16

12

1

( -4)

11.

Hradešice

9

3

1

5

11: 14

11

1

( -5)

12.

Přeštice B

9

3

1

5

21: 23

10

( -2)

13.

Žákava

9

2

3

4

18: 20

10

1

( -6)

14.

Dl. Ves

9

2

1

6

18: 26

7

( -5)

 

 

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku