Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B TŘÍDA skupina B 7. kolo 5.-6.10.

 

1.  B  TŘÍDA  - SKUPINA B

 1.B třída – aktuální výsledky

 

Z VENKU PŘIVEZL BODY POUZE STRÁŽOV

 

Ve znamení úspěchů týmů  hrající v 7. kole 1.B třídy na domácím hřišti skončila prakticky všechna utkání úspěchem domácích . Výjimku udělaly pouze Hradešice, které  sice vyhrály první poločas nad hosty ze Strážova na rohy 11:2, ale do kabin po skončení touho derby odcházeli s jednou brankou navrch hosté a ta zásluhou nejlepšího střelce minulého ročníku 1.B třídy B. Mayera měla hodnotu třech bodů.  

V posledních zápasech v pohodě hrající Měčín a Pačejov , ale také se lepšící Horažďovice B i  Dlouhá Ves byly stoprocentně úspěšní.  Nejvíce sledovaný duel se hrál v Pačejově . Domácí  byli v derby úspěšnější než jejich soupeř, dosud nejúspěšnější celek z Pošumaví  dirigovaný neúspěšnějším trenérem z našeho regionu Karlem Krejčím. Tomu tentokráte jeho svěřenci radost neudělali , když  jako poslední z kolektivů z Pošumaví v této soutěži pocítili na podzim poprvé hořkost porážky.  Dosud velmi úspěšným  Žichovicím které velmi úspěšně konkurovaly prvnímu Starému Plzenci se jejich útok na čelo tabulky prohrou v pačejovském  derby vzdálil. Nicméně i tak 2.místo Žichovic, třetí Měčína ,  čtvrté které patří Pačejovu a šesté SK Strážov   je pro dobrým vysvědčením těchto klubů po první polovině podzimní části 1.B třídy. Nejen čelo, ale konec tabulky je zatím v režii týmů z Pošumaví a zde musí hodně přidat , aby některý z potencionálních kandidátů(zatím je na tom nejhůře poslední Dlouhá Ves) nepřezimoval na samém dnu tabulky. Vzhledem k malým bodovým rozestupům to není nic nemožného , nicméně je třeba mít na paměti, že o nejdůležitějších bodech se rozhoduje ne až na jaře, ale již na podzim!

 


 

MĚČÍN - ŠTĚNOVICE  3 : 2 (2 : 2)

Evžen Veselý

Domácí hráči do utkání nastoupili v dobré pohodě po vítězství v Plzni. Úvod utkání patřil domácím, kdy prvních 20 min se hrálo na polovině hostů. Jak to bývá nedáš dostaneš a po úniku Volfa se hosté ujali vedení. Domácí vyrovnali po závaru před brankou Štěnovic Dušanem Němcem. Druhou branku domácích vsítil Jarda Krotký krásnou střelou z přímého kopu. Vedení domácích netrvalo dlouhou kdy opět Volf z přímého kopu vyrovnal. Druhý poločas již nebyl tak fotbalový spíše se bojovalo o každý míč. Rozhodující branku vsítil opět Jarda Krotký střelou z velkého vápna. Vítězství domácích bylo zasloužené. Hosté prohru psychicky neunesli a utkání dohráli bez dvou vyloučených. Utkání sledovalo 90 spokojených diváků a řídila ho s přehledem rozhodovala trojice rozhodčích Kraus - Sladký a Sirový.  ŽK 0 : 1, ČK 0 : 2.

Branky: Němec, Krotký J. 2 - Volf 2

 

DLOUHÁ  VES  - RAPID B 3: 1 ( 2: 0) 

J.Krůs

První poločas se hrál celkem vyrovnaný fotbal, ale o něco více šancí měli domácí,kteří byli i efektivnější v jejich proměňování. Vše zahájil v 35.´ „lišák“ Martin Krejčí, který potrestal brankáře hostů za jeho hru daleko před brankou a asi ze 30 m využil přesný lob k vedení 1:0.Druhý gól zařídil Martin Krůs, který se z obrany objevil až v pokutovém území soupeře,vybojoval míč a přesně přihrál Péťovi Šveců,který ač obsazen se nádherně uvolnil-obtočil se kolem obránce a umístěnou střelou k tyči zvyšuje ve 39.´ na 2:0.

Do druhého poločasu nastoupili hosté s tím, že z Dlouhé Vsi bez bodu neodjedou. Vzali to od podlahy, vytvořili si převahu- ale proti byl opět P.Švec, který jejich snahu zmrazil . Po individuální akci z levé strany obchází obránce hostů a střílí vedle bezmocného brankáře k tyči třetí branku. Péťa už dávno není ten bázlivý chlapec z dorostu, který na áčko ještě nemá. Dnes už s  přehledem střílí branky za dospěláky a rozhoduje zápasy. Zápas však nekončí a kvalitní soupeř z Plzně  stupňuje tlak a domácí někdy neví kam dřív skočit. Hostující Ondra Faist se neobsazený v 72.´ještě dostává k míči a  stačí snížit na 3:1. Hodiny však neúprosně odkrajují čas a domácí už hostům nedopřejí žádnou radost.

Domácí zaslouží pochvalu za nasazení a pěkný fotbal, který předváděli ze jména v prvním poločase,

Branky:  35.Martin Krejčí,39. a 48.Pavel Švec

Rozhodčí: . Velíšek;ŽK:1:1; Diváků : 100.

 

PAČEJOV -  ŽICHOVICE 1: 0 ( 0: 0) 

Tomáš Cihlář

Tradiční derby přineslo napínavé utkání se spoustou emocí. Hosté nevyužili téměř hodinovou přesilovku a domácí i v deseti rozhodli o zisku tří bodů. Očekávaný souboj dvou kanonýrů Jardy Kubaně a žichovického Jaromíra Hlaváče vyzněl lépe pro domácího hráče.

Ten se zastřeloval ve 14.minutě, ale jen těsně minul. Ve 29.minutě přišla největší šance hostů, když Radim Šiška postupoval sám na Bořovu branku, ale i jeho střela mířila vedle. Klíčový moment se odehrál ve 31.minutě, kdy rozhodčí Kafka poslal předčasně do kabin nejzkušenějšího hráče Pačejova Petra Lávičku. Verdiktu předcházel sporný verdikt rozhodčího, kterým se domácí cítili ukřivděni. Emoce zaplály nejen na hřišti, ale i v hledišti. Tato událost však paradoxně domácí morálně posílila a až do konce zápasu prakticky hosty nepustili do žádné gólové šance. Naopak v 55.minutě vyhrál Jarda Kubaň souboj s brankářem Žichovic a míč následně uklidil do prázdné branky. Hosté se snažili o vyrovnání, ale jejich tlak byl více než planý a nepřinesl žádné ovoce. Brankář Miloš Boř neměl během druhého poločasu prakticky žádný těžší zákrok.  Pačejov mohl své vedení pojistit v 70.minutě, ale hlavička kapitána Jirky Mrázka skončila těsně vedle. V 82.minutě se počet hráčů vyrovnal, když po faulu na Ticháčka byl vyloučený žichovický Josef Bálek. Mladý tým domácích tak mohl slavit tříbodové vítězství. A ještě jeden postřeh.  Zajímavostí bezesporu je i fakt, že z 15 hráčů Pačejova, kteří byli připraveni k dnešnímu zápasu je neuvěřitelných 14 hráčů odchovanci Sokola Pačejov!!! A ten patnáctý – brankář Miloš Boř z Horažďovic má za ta dlouhá léta strávená v Pačejově taky už své „inventární číslo“.  Dramatický zápas řídil rozhodčí Václav Kafka

Sestava: Boř  – Lávička – Hosnedl – Kolařík – Bokr  – Polena – Klásek – Ticháček – Mrázek (K)  - Kubaň – Hlůžek. Střídali: Pavelec, Štěpán. Náhradníci: Kába, Kodýdek

Branky: Pačejov: Kubáň Jaroslav

Rozhodčí:  : Kafka Václav . ŽK:   3 : 3 ČK:   1 : 1 . Diváků: 100

PŘEZVATÉ  Z WEB. STRÁNEK TJ ŽICHOVICE

Radim Šiška

Okresní derby Žichovice nezvládly a po zásluze odjely z Pačejova bez bodu. Bylo to poprvé po dvanácti soutěžních zápasech, ve kterých žichovičtí bodovali.

Domácí byli od úvodních minut důraznější a hráli s větším zápalem než znuděně působící hosté. Přesto mohli jít Žichovice do vedení. Po přihrávce Špírka Šiška v jasné šanci těsně minul Bořovu branku a po průniku Haranta se na malém vápně neprosadil Špírek. Pak rozhodčí Kafka vyloučil za kritiku své osoby domácího matadora Lávičku, ale paradoxně tím pomohl spíše domácím. Ti byli po zbytek poločasu aktivnější a s podporou místy fanatických diváků si vytvořili i několik nadějných pozic. Poločas však skončil bez branek.

Ve druhém poločase se hosté snažili o kombinaci, ale nedařilo se jim takřka nic. Udeřilo tak na druhé straně. Rozhodčí pustil důrazný souboj Kubáně s brankářam Rojíkem a domácí útočník zakončoval do prázdné branky. Žichovice mohl dostat do hry střídající Honza Beneš, ale jednou branku netrefil a podruhé jeho slabý pokus zlikvidoval Boř. V závěru se síly na hřišti vyrovnaly, po druhém žlutém faulu byl vyloučen i hostující Bálek. Žichovice si v poslední desetiminutovce vytvořili několik závarů v domácím pokutovém území, ale Pačejov si výhru bez větších problémů pohlídal.

Sestava Žichovic: Rojík – Mourek, Jiřík, Frýzek, Brož – Harant, Šiška, Bálek, Beneš R. (46. Beneš J.), Špírek (65. Samek) – Hlaváč

 

HORAŽĎOVICE B - PŘEŠTICE B 4 : 1(3:1)    

Branky: Forman Michael (PK), Vachuška Alexander, Zdichynec Lukáš, Chod Oldřich - Pap Pavel. Rozhodčí: Šlajs, Lhoták, Šimek ;Diváků : 50.

 

S. HRADEŠICE - SK STRÁŽOV  0 : 1 (0 : 0)    

Milan Černík

Domácí nastoupili do utkání i kvůli absenci M. Šmrhy a zraněných V. Kotiše a F. Melky s několika změnami v sestavě i na jednotlivých postech. Do středu zálohy se vrátil z béčka nepostradatelný F. Šašek, k němu do zálohy se zařadil po delší době O. Starec a na místo stoperů se naopak posunuli M. Hlaváč a L. Šmrha, na místě beků nastoupili zdravotně indisponovaní P. Řezáč a L. Melka a do útoku se k D. Novákovi posunul J. Kopal. Přestože byli domácí po většinu zápasu lepším týmem, v utkání průměrné úrovně nakonec nezískali ani bod.

V 1. poločase měli domácí územní převahu a na rohy ho vyhráli snad 11:2. Většina z nich však směřovala na gólmana hostů, který si s nimi hravě poradil a byl zřejmě i nejlepším hráčem hostů. Místo kombinaci po zemi se domácí zaměřili na stereotypní nakopávání míčů do vápna hostů, což obrana hostů bez větších problémů odvracela. Za zmínku tak stojí střela F. Šaška až ve 45. min. utkání, kterou host. gólman jen stěží vyrazil a domácí J. Kopal poslal míč mimo branku, navíc z ofsajdového postavení.

Ve 2. pol. si vytvořili domácí přece jen několik šancí, ale nedokázali proměnit ani ty vyložené. V 51.´ zakončoval D. Novák ve skluzu centr za obranu nad branku hostů. V 57.´ ho v dobré střelecké pozici napodobil i J. Kopal, jen mířil o hodně výš. V 59.´ uvolnil O. Starec i díky chybě obránce J. Sekyru, který se řítil zcela sám na branku hostů, ale ve vyložené šanci trefil jen vyběhnuvšího gólmana hostů. Vrchol střelecké smůly přinesla 72.´, kdy J. Kopal trefil z dobré pozice tvrdou střelou jen břevno hostující branky. Přestože se v této části zápasu hosté jen bránili a za celý zápas si nevytvořili žádnou vyloženou šanci, v 75. min. se jim podařilo vstřelit jediný gól zápasu, když B. Mayer v souboji 1 na 1 u postranní čáry obelstil L. Melku a z nepříliš ideální střelecké pozice překvapil přesnou střelou domácího gólmana F. Míčka. Domácí mohli srovnat již o 2 min. později, ale tečovanou střelu z úhlu stačil host. gólman konečky prstů vyrazit před sebe, k míči se dostal domácí D. Hlavin, který ale místo poloodkryté branky trefil jen obětavě padajícího obránce hostů. Ve zbytku zápasu si domácí již další vyloženou šanci neodkázali vypracovat, a tak si hosté odvážejí se štěstím všechny 3 body.

Branky: 75. Mayer Bronislav ; ŽK: 1:1. Diváků 80.

Rozhodčí: Čermák Vladimír - Kafka Václav, Orlík Vladimír, ŽK 1:1, ČK 0:0, 80 diváků

Sestava domácích: F. Míček - L. Šmrha M. Hlaváč, L. Melka, P. Řezáč, F. Šašek, O. Starec, J. Hnojský (P. Melka), J. Sekyra (D. Hlavin), J. Kopal, D. Novák

Komentář trenéra hostů Petra Presla k tomuto zápasu :

„ Strážov zvládl důležité utkání na hřišti Hradešic, kde příliž často v minulosti neuspěl. Převaha domácím nebyla nic platná když hostující tým velmi dobře plnil defenzivní taktiku a čekal na svou příležitost, kterou v 75. minutě precizně zužitkoval přesnou křižnou střelou kapitán týmu B.Mayer. Do strážovské brány se po půlroční pauze vrátil Michal Javorský a byl opět oporou týmu, když zlikvidoval několik dobrých šancí domácích hráčů. Ve středu obrany nemohl nastoupit zkušený L.Janka a ve druhé půli odstoupil pro svalové zranění i druhý stopér V.Čížek. Přeskupení sestavy však mužstvo zvládlo a se štěstím odváží cenné vítězství hlavně za bojovnost a disciplinovaný výkon jako kolektiv.

Sestava Strážova  : Javorský Michal, Čížek Vladimír, ( 70. Denk Milan), Michel Jan, Janský Ondřej, Uruna Ondřej, Chaluš Michal, Faltín Tomáš, Kološ David, Mayer Bronislav, Presl Aleš.“

 

 

St. Plzenec  - Losiná 4: 2 ( 2: 0) 

Branky: Drohobetský, Houdek, Parlásek, Vyskočil - Veleman 2; ŽK: 2:2

 

Žákava -  St. Smolivec 4: 1 ( 3: 1) 

Branky: Čimera 2, Drugda, Hostačný - Strejc; ŽK: 2:1; ČK: 0:1

 

 

TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

St. Plzenec

7

5

2

0

20: 8

18

1

( 5)

2.

Žichovice

7

3

3

1

14: 10

14

2

( 3)

3.

Měčín

7

4

1

2

12: 8

14

1

( 4)

4.

Pačejov

7

3

2

2

12: 15

12

1

( 2)

5.

Rapid B

7

3

1

3

12: 12

11

1

( 1)

6.

Strážov

7

3

1

3

14: 15

11

1

( -2)

7.

Losiná

7

2

3

2

13: 11

10

1

( -3)

8.

Žákava

7

2

2

3

18: 16

9

1

( -4)

9.

Štěnovice

7

2

3

2

12: 11

9

( 0)

10.

St. Smolivec

7

2

2

3

10: 13

9

1

( -4)

11.

Hradešice

7

2

1

4

8: 12

8

1

( -5)

12.

Horažďovice B

7

2

1

4

13: 20

8

1

( -5)

13.

Přeštice B

7

2

1

4

15: 16

7

( -2)

14.

Dl. Ves

7

2

1

4

14: 20

7

( -2)

 

 

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku