Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída - skupina B 6. kolo 28. - 29.9.

 

1.  B  TŘÍDA  - SKUPINA B

DERBY ŽICHOVICE – DLOUHÁ VES  SKONČILO OPĚT REMÍZOU    

 

Ostře sledovaným zápasem 6. kola 1.B třídy bylo derby Žichovice – Dlouhá Ves. Domácí k útoku na první místo potřebovali minimálně zopakovat jarní vítězství 2:0. To se ale nestalo a i přes výhru na penalty jim stále na první příčku tabulky chybí  právě v tomto duelu ztracený jediný bod.  

V sobotu nabraly stejný směr jízdy za soupeři v 6. kole 1.B třídy oba celky z Horažďovicka. Hradešice po dalším překvapivém bodovém výpadku doma v minulém kole s rezervou rapidu je čekal ve Štěňovicích domácí celek,  který v minulém ročníku na jaře skončil na druhém místě. Mimo výhry v úvodním kole ve St. Smolivci  si na další, na podzim  první domácí výhru musel počkat až přijedou Hradešice. Nedařilo se ani rezervě Horažďovic , která měla těžký úkol v Losiné, tedy na půdě celku který  doma body nerozdává a stejně tomu bylo i v tomto klání. Sobotní prohru 2:0 celků z Horažďovicka ve prospěch týmů z jižního Plzeňska upravil v neděli dopoledne nečekaným vítězstvím v Přešticích nad místní rezervou Sokol Pačejov na 2 : 1. 


 

ŠTĚNOVICE - HRADEŠICE   4: 1 ( 0: 1) 

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Boček, Krásný, Povstyy, Slovák - Kopal; ŽK: 2:4

 

LOSINÁ - HORAŽĎOVICE B  4 : 1 ( 1: 0)  

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Veleman 3, Novotný - Forman; ŽK: 1:1

 

Starý Smolivec - Starý Plzenec 1: 2 ( 1: 2)  

Branky: Strejc - Košťál, Parlásek; ŽK: 2:2

 

PŘEŠTICE B    - PAČEJOV   1 : 2 (0 : 2)

Tomáš Cihlář

Pačejov zajížděl k druhému utkání za sebou na hřiště soupeře. V nedělním zápase jim bylo soupeřem přeštické béčko, které své zápasy hraje tradičně dopoledne od 10:15 hodin. Hrálo se na výborně připraveném hřišti, za slunečného, byť chladného podzimního počasí. Pro Pačejov to byl nesmírně důležitý zápas a jeho hráči chtěli dokázat po vyhroceném zápase v Dlouhé Vsi dokázat, že fotbal umí hrát. A to se jim v Přešticích beze zbytku podařilo.

Během celého prvního poločasu byl Pačejov jasně lepším týmem  a domácí prakticky k ničemu nepustil. Brankář Ondra Štěpán si poprvé pořádně sáhl na míč až ve 24.minutě. Svou převahu pak hosté dokázali zužitkovat v podobě dvou krásných gólů. Ve 13.minutě Pepa Hlůžek uvolnil po křídle Ondru Havlíčka a jeho centr před branku proměnil Jarda Kubaň ve vedoucí branku. O deset minut později se tato akce opakovala jako přes kopírák. Tentokrát ze stejného místa centroval Pavel Polena, Kubaň chytře pustil míč na Josefa Hlůžka a ten zvyšoval na 2 : 0.

Druhý poločas zahájily Přeštice o poznání aktivněji. Když už se zdálo, že hosté úvodní nápor ustáli, přišel v 57.minutě trestný kop, vysoký míč do pokutového území a hlavička Hynka Heimrleho skončila v síti. Domácí se následně vrhli do útoku, ale do vyložených příležitostí se nedostávali. Na druhé straně mohl vedení Pačejova zvýraznit Jarda Kubaň, ke kterému překvapivě propadl centrovaný míč, ale jeho hlavička skončila nad. Klíčový zákrok předvedl v 85.minutě Honza Hosnedl, který čistě na malém vápně vypíchl míč ve 100% šanci domácímu útočníkovi. Závěr zápasu si už Pačejov zkušeně ohlídal a po zásluze si odváží z Přeštic cenné tři body.

Zápas velice dobře řídila trojice rozhodčích – hlavní  Lukáš Hucl /premiéra v 1.B třídě/ a Milan Vocelka s Martinem Červenkou na čarách.

Branky: Heimrle Hynek -  Kubáň Jaroslav, Hlůžek Josef.

Rozhodčí:  : Hucl, Vocelka a Červenka  . ŽK:  2 : 1. Diváků  80.

Sestava: Štěpán  – Lávička – Hosnedl – Kolařík – Havlíček  – Polena – Klásek – Ticháček – Mrázek (K)  - Kubaň – Hlůžek .  Střídali: Pavelec, Hora, Kába

STRÁŽOV  - ŽÁKAVA  2 : 0 (1 : 0) 

Petr Presl

Strážov získal důležité domácí tři body do tabulky po vyrovnaném boji, když byl důraznější v koncovce. Brankově se prosadil v první půli Michal Chaluš, který našel přetažený centr na zadní tyči braky hostí a v pádu rybičkou trefil vzdálenější roh branky. Nervózní utkání s  řadou excesů hostující lavičky pak definitivně rozhodl v závěru utkání kapitán Broňa Mayer, který proměnil sólový nájezd na brankáře Žákavy. Vítězství  bylo  sice vydřené , ale nakonec spravedlivé vyjádření sil na hřišti. Domácí podržel brankář J.Franc  a vydařil se i M.Chalušovi, který byl u obou branek domácích a oslavil tak nejlepším způsobem vlastní svátek.

Branky: 19.Chaluš, 89.Mayer . Rozhodčí: Majerčík. ŽK : 3:4 .Diváků 110.

Strážov-sestava: Franc, Michel, Čížek, Janka , Chaluš, Janský, Uruba (Hosnedl), Kološ, Denk , Presl A., Mayer

 

Foto Klatovský deník Jitka Kilbergerová

ŽICHOVICE – DLOUHÁ VES  1 : 1 (1 : 1)  PK 4:3

Radim Šiška

Ani ve třetím domácím zápase se Žichovicím nepodařilo naplno bodovat. Důrazně hrající hosté si minimálně bod zasloužili, domácím k vítězství nemohl stačit jen dobře zvládnutý úvod. Žichovické hře už nějakou dobu chybí lehkost, celkový projev srážejí žákovské chyby a touha po vítězství není taková, jako třeba v jarních zápasech. Dnes se všechny tyto faktory ukázaly naplno, a tak domácí mohou být za dva body vděční.

V úvodních dvaceti minutách mohli žichovičtí zápas rozhodnout, ale nestalo se. Výsledkem drtivého tlaku bylo jen jednobrankové vedení, které z penalty zajistil Šiška. Po standartních situacích hosté dvakrát vykopávali míč z prázdné branky a několikrát je podržel brankář. Hlaváč pak ještě postupoval z poloviny hřiště sám na brankáře, ale nějakým nedopatřením nedostal míč do branky, ale k rohovému praporku, a tím pro dnešek fotbal ze strany Žichovic skončil. Hosté se osmělili a začali zaměstnávat Rojíka především z brejků a standartních situací. Několikrát neuspěl Švec, vyrovnal však Hubený, který byl nejdůraznější v šestnáctce Žichovic.

Pro druhý poločas se spíš než fotbal hodí slovo kopaná a to doslova. Hosté byli důraznější, často jim bylo jedno zda zasáhnou míč či soupeře a rozhodčí k plynulosti hry také příliš nepřispěl. Takže jen ve zkratce. Hosté asi měli vyhrát a o tom, že nevyhráli rozhodl minisouboj Páleník – Rojík, ve kterém byl vždy domácí brankář lepší. Paradoxně mohl v poslední minutě rozhodnout domácí Robert Beneš, ale jeho pěknou střelu zneškodnil hostující brankář. V penaltách rozhodla šestá série o tom, že bod navíc zůstal v Žichovicích.

Branky: Šiška – Hubený, rozhodčí Fanfule, Maroušek, Černý, delegát Langmajer, diváků 140

Sestava Žichovic: Rojík – Mourek, Jiřík, Frýzek, Štěpán – J.Beneš (60. Brož). Šinál, R.Beneš, Šiška, Špírek (46. Harant) – Hlaváč

 

 

STRÁŽOV  - ŽÁKAVA  2 : 0 (1 : 0)

Branky: 18. Michal Chaluš, 88. Broňa Mayer . ŽK 3:4. Diváků 110.

 

RAPID PLZEŇ B  - MĚČÍN 0 : 2 ( 0: 2) 
Evžen Veselý
Utkání bylo v začátku v režii hostujícího celku. V 21 min hosté zvýšili tlak bylo z toho vedoucí branka, kterou vsítil Dušan Němec.  Ve 39 min Dušan Němec vsítil druhou branku hostí.. Další brankové příležitosti Lukáše Čejky, Jardy Krotkého zlikvidoval golman Rapidu. V 65 min po sólo Jana Klímy kdy obešel golmana hostů ale minul domácí branku. Hosté si výsledek již uhlídali a za předvedený výkon si odvážejí zaslouženě tři body.
Branky: Němeček 2; ŽK: 2:1; ČK: 0:1 . Diváků 50. Rozhodčí Plundrich. 
 

TABULKA

Rk.

Tým

Záp

+

0

-

Skóre

Body

PK

(Prav)

1.

St. Plzenec

6

4

2

0

16: 6

15

1

( 5)

2.

Žichovice

6

3

3

0

14: 9

14

2

( 3)

3.

Měčín

6

3

1

2

9: 6

11

1

( 4)

4.

Rapid B

6

3

1

2

11: 9

11

1

( 1)

5.

Losiná

6

2

3

1

11: 7

10

1

( -3)

6.

Štěnovice

6

2

3

1

10: 8

9

( 0)

7.

St. Smolivec

6

2

2

2

9: 9

9

1

( -4)

8.

Pačejov

6

2

2

2

11: 15

9

1

( 2)

9.

Strážov

6

2

1

3

13: 15

8

1

( -5)

10.

Hradešice

6

2

1

3

8: 11

8

1

( -2)

11.

Přeštice B

6

2

1

3

14: 12

7

( -2)

12.

Žákava

6

1

2

3

14: 15

6

1

( -4)

13.

Horažďovice B

6

1

1

4

9: 19

5

1

( -5)

14.

Dl. Ves

6

1

1

4

11: 19

4

( -2)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku